Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές και άνοδος σε μη χρηματοοικονομικά blue chips

Mε οριακές μεταβολές ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένοντας κοντά στα υψηλά πολυετιών που έχουν διαμορφωθεί. Οι κινήσεις των χρηματιστηριακών δεικτών και των μετοχών εστιάζουν πλέον στα εταιρικά αποτελέσματα χρήσης και στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς των ομίλων. Σε ότι αφορά τα επιτόκια, οι αγορές προεξοφλούν ότι θα έχουμε μία χρονική μετάθεση των μειώσεων επιτοκίων σε Αμερική και Ευρώπη προς το γ' τρίμηνο ή και το δ' τρίμηνο 2024. Οποιαδήποτε αλλαγή θέσης θα επιφέρει και χρηματιστηριακές αλλαγές είτε ανοδικές είτε πτωτικές.

Κατά την έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων στην Ευρώπη, ο γερμανικός DAX αυξάνεται οριακά (0,06%), ο γαλλικός CAC υποχωρεί οριακά (-0,05%), ο ιταλικός MIB καταγράφει άνοδο 0,22% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κινείται σταθεροποιητικά.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Ήπια υποχώρηση κατά την έναρξη του Γενικού Δείκτη αλλά το ανοδικό momentum παραμένει

Στον ρυθμό των επιχειρηματικό αποτελεσμάτων κινείται και το ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνει τις προοπτικές για νέα προσπάθεια προς τις 1.430 μονάδες σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Οι τραπεζικές μετοχές και ειδικά οι μετοχές των Πειραιώς και Eurobank (για διαφορετικούς λόγους η καθεμία) βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στην δημόσια προσφορά του ομολόγου της Ιντραλοτ (και στην μετοχή), στην πορεία της μετοχής του ΟΤΕ, της Ιντρακάτ, του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ, στα διυλιστήρια (ειδικά στα ΕΛΠΕ που έχουν momentum), στις τεχνολογικές εταιρείες (διαμόρφωσαν τάση τόσο η Entersoft όσο και η EpsilonNet αλλά και η Profile), o Τιτανας που κινείται σε υψηλά πολυετίας, η Coca Cola HBC και κάποιες μετοχές από την μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Kατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 1.421 μονάδες με υποχώρηση (-0,18%). Η υποχώρηση προέρχεται κυρίως από πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές (ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,2%). Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών μετοχών είναι ισορροπημένο (34 ανοδικές και 39 πτωτικές). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχωρεί κατά -0,42% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά 0,13%. Aνοδικά κινούνται οι κλάδοι των των προσωπικών-οικιακών προιόντων (0,33%), των βιομηχανικών (0,3%), των διυλιστηρίων (0,23%).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ