Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: «Φλερτάρει» με τις 1.430 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Mεγάλη άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές κατά την έναρξή τους σε συνέχεια της μεγάλης ανόδου του ιαπωνικού NIKKEI. Η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών αποδίδεται αφ' ενός σε επιχειρηματικές εξελίξεις και αφ' ετέρου στις εκτιμήσεις ότι η μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ θα έρθει μέσα στους επόμενους 2 μήνες.

Ενδεικτική της δυναμικής ανόδου των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών είναι η άνοδος του DAX κατά 1,41%, του γαλλικού CAC κατά 1,12%, το ιταλικού ΜΙΒ με 1,09% και του πανευρωπαικού Eurostoxx 50 κατά 1,4%.

Ελληνικό Χρηματιστήριο: Στις παρυφές των 1.430 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΤΕ είναι ικανοποιητικά για τους επενδυτές αφού τα κερδη ανά μετοχή είναι αυξημένα κατά 42% και το προτεινόμενο μέρισμα κατά 23% σε σχέση με το περυσινό. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η μετοχή του ΟΤΕ κατέγραψε ένα σημαντικό ράλι τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Σε δεύτερο επίπεδο, οι τραπεζικές εξελίξεις (ειδικά το placement της Πειραιώς, η Eurobank και η παρουσία της στην Ινδία και οι πιθανότητες για διανομές μερισμάτων) είναι αυτές που διαμορφώνουν την βραχυπρόθεσμη τάση. Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips σε ανοδικό momentum- παρά τις οποιες διορθώσεις- παραμένουν οι κατασκευαστικές (Intrakat, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AVAX, Eλλάκτωρ) , τα διυλιστήρια (ΕΛΠΕ, Motor Oil), ο ΟΠΑΠ και η Jumbo από τα προσωπικά-οικιακά προιόντα, η ΔΕΗ , ο Μυτιληναίος δείχνει ότι μπορεί να προσεγγίσει εκ νέου τα 39 ευρώ. 

Κατά την έναρξη της σημερινής συνδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.429,93 μονάδες με άνοδο 0,68%. Το πιο εντυπωσιακό είναι το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών με 54 ανοδικές και 6 καθοδικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνεται κατά 0,72% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,97%. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει στα πρώτα λεπτά άνοδο 0,54%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα