Νέα
  • ΓΔ: 1460.58 +0.87%
  • Τζίρος: 95,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κίνηση Γενικού Δείκτη πέριξ των 1.410 μονάδων - Ο ρόλος των ξένων αγορών

Πηγή: Eurokinissi

Aνοδικά ξεκίνησαν σήμερα τις συνεδριάσεις τους τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένοντας κοντά στα ιστορικά υψηλά τους. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι αφ' ενός υπάρχει ρευστότητα και αφ' ετέρουν ποντάρουν στις μετοχές για να ξεπεράσουν τις κεφαλαιακές απώλειες από τον πληθωρισμό. Επίσης υπάρχει αυξημένη επιχειρηματικότητα ιδιαίτερα στις τεχνολογικές μετοχές.

Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,12%, ο γαλλικός CAC κατά 0,16%, ο ιταλικός MIB κατά 0,15% και ο Eurostoxx 50 κατά 0,02%. Σαφέστατα και οι ανοδικές αυτές κινήσεις δεν καθορίζουν τάσεις αφού η μεταβλητότητα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο δείχνει ότι οι ροές κεφαλαίων προς ευρωπαικές μετοχές συνεχίζονται.

Ελληνικό Χρηματιστήριο: To placement της Τράπεζας Πειραιώς και οι κινήσεις των μη τραπεζικών blue chips

Στα καθ' ημάς τώρα, ο Γενικός Δείκτης πραγματοποίησε χθες μία τροχιά V, ξεκινώντας από τις 1.414 υποχωρώντας μέχρι τις 1.396 και μετά κλείνοντας στις 1.407. Η κίνηση αυτή δείχνει αφ' ενός την τεράστια μεταβλητότητα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς και αφ' ετέρου την στήριξη (έστω και προσωρινή) πέριξ των 1.400 μονάδων.

Οι αντίρροπες τάσεις μεταξύ των τραπεζικών και των μη τραπεζικών blue chips δημιουργούν μία εικόνα σταθεροποίηση κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις στον Γενικό Δείκτη μεταξύ των 1.400-1.420 μονάδων. Η αγορά προεξοφλεί ότι μέχρι την Παρασκευή το βράδυ (ώρα Ελλάδας) θα δοθεί προς έγκριση το Ενημερωτικό και από Δευτερα πρωί θα ξεκινήσει το placement για το 27% του ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς. Ανοδικές ήταν οι τάσεις για την μετοχή της Eurobank μετά και το νέο deal στην Ινδία αλλά η μετοχή διόρθωσε χθες κάτω από τα 1,9 ευρώ. Αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα έχουν ΕΤΕ και Alpha Bank.

Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, ο ΟΤΕ παραμένει ιδιαίτερα κινητικός το τελευταίο διάστημα (μία θετική εξέλιξη μετά την παρατεταμένη 'χειμερία νάρκη' της μετοχής), ο ΟΠΑΠ δείχνει ότι έχει σταθεροποιηθεί πάνω από τα 16 ευρώ και μπορεί να φτάσει στα 17 ευρώ, μεικτές τάσεις εμφανίζει η μετοχή της Jumbo ενώ η μετοχή της Μυτιληναίος διορθώνει προς τα 35 ευρώ επίπεδα που φαίνεται ότι θα εμφανιστεί στήριξη. Καλή η τεχνική εικόνα για την ΔΕΗ , ανοδικό momentum για Coca Cola HBC και Τιτάν Int αλλά και τις βιομηχανικές του ομίλουViohalco και ιδιαίτερα την Cenergy. Θετική είναι η εικόνα για κατασκευές και ιδιαίτερα υποδομές (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ). Εκτός από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, παραμένει το ενδιαφέρον για μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπως η Intralot, η Δομική Κρήτης, τα Πλαστικά Θράκης και η Αλουμυλ, η Quest λόγω ενδιαφέροντος για πώληση της ACS.

Κατα την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινείται οριακά (0,15%) ανοδικά πέριξ των 1.410 μονάδων. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να δούμε και πάλι παρεμφερή κίνηση με την χθεσινή συνεδρίαση, δηλαδή ένα V. Σε κάθε περίπτωση, οι 1.400 μονάδες θεωρούνται μία πρώτη στήριξη ενώ οι 1.410-1.415 μία πρώτη αντίσταση μέχρι και την αυριανή συνεδρίαση. Όλα βέβαια εξαρτώνται και από εξωγενείς παράγοντες όπως είναι οι ξένες αγορές.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ