Νέα
  • ΓΔ: 1436.5 -0.85%
  • Τζίρος: 111,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Στο ρυθμό των επιχειρηματικών εξελίξεων - Στα 4,12 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς εν μέσω του placement

Πηγή: Eurokinissi

Με ήπιες διορθωτικές κινήσεις ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές που ουσιαστικά αναζητούν τάση περιμένοντας τις ειδήσεις από τις κεντρικές τράπεζες σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ σχετικά με τα επιτόκια, τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη στις οικονομίες τους.

Στα πρώτα λεπτά των συνεδρίασεων, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά (-0,05%), ο γαλλικός CAC κατά (-0-,14%), ο ιταλικός MIB (-0,17%) ενώ ο Eurostoxx 50 αυξάνεται κατά 0,09%.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Στον ρυθμό του placement της Τράπεζας Πειραιώς και των επιχειρηματικών κινήσεων

Η χρηματιστηριακή εβδομάδα ξεκίνησε φορτσάτη με το άνοιγμα στις 10.00 πμ του ηλεκτρονικού βιβλίου προσφορών για το 27% (22%+5%) της Τράπεζας Πειραιώς και με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να δείχνουν ότι η Bank of America έχει ήδη δεσμεύσει την κάλυψη της έκδοση (συγκεντρωσε από την προηγούμενη εβδομάδα πάνω από 1 δισ. Ευρώ πελατών της) και πλέον μετρούν στο Τ.Χ.Σ τις όποιες υπερκαλύψεις. Ταυτόχρονα πριν το άνοιγμα της ελληνικής συνεδρίασης ανακοινώθηκε η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου (53%) της Entersoft στον όμιλο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ενώ βγήκαν τα αποτελέσματα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) με μεγάλη (37,5%) αύξηση των κερδών μετά από φόρους.

Στις 1.428 μονάδες με την έναρξη της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης

Σ' αυτό το περιβάλλον των καταιγιστικών επιχειρηματικών εξελίξεων, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά κινούμενος με κατεύθυνση τις 1.430 μονάδες. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.428,41 μονάδες με άνοδο 0,4%. Το ισοζύγιο μετοχών είναι θετικό με 36 μετοχές να κινούνται ανοδικά και 17 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,39%, ο δείκτης FTSE Mid Cap κατά 0,52%. Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης που βρίσκεται (λόγω Πειραιώς) στο επίκεντρο αυξάνεται κατά 0,71%. Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται στα 4,12 ευρώ με άνοδο 3,71%

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ