Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Κοντά στα 70 δολάρια οι τιμές

Πετρέλαιο / Πηγή: AP
Πετρέλαιο / Πηγή: AP

Κοντά στα 70 δολάρια το βαρέλι κινούνται οι τιμές του πετρελαίου σήμερα, Παρασκευή 12 Μαρτίου, ενισχυμένες από τις περικοπές στην προσφορά μεγάλων παραγωγών πετρελαίου και την αισιοδοξία για ανάκαμψη της ζήτησης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε αύξηση 3 σεντς ή 0,04% στα 69,66 δολάρια στις 12.58 (ώρα Ελλάδας), ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) διαμορφωνόταν στα 66,03 δολάρια με άνοδο 0,02%. Και οι δύο τιμές ανέκαμψαν από τις απώλειες που είχαν νωρίτερα στην ασιατική αγορά.

Το μπρεντ είναι σε τροχιά για την όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών μετά το υψηλό 13 μηνών που σημείωσαν οι τιμές τη Δευτέρα.

Ο ΟΠΕΚ προβλέπει ισχυρότερη ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου φέτος, κυρίως στο δεύτερο εξάμηνο. Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα  να αφήσουν σχεδόν αμετάβλητες τις περικοπές στην παραγωγή.

Οι ΗΠΑ, που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, είδαν τα αποθέματα βενζίνης τους να μειώνονται πολύ καθώς η χειμερινή καταιγίδα διατάραξε την παραγωγή των διυλιστηρίων στο Τέξας.

Η διατήρηση των υψηλότερων τιμών πετρελαίου αναμένεται να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς παραγωγούς να αυξήσουν την παραγωγή, κάτι που τελικά θα επηρεάσει αρνητικά τις τιμές, σημείωσαν αναλυτές της JP Morgan σε σημείωμά τους. Η JP Morgan αναμένει ότι η μέση παραγωγή αργού στις ΗΠΑ θα ανέλθει σε 11,36 εκατ. βαρέλια την ημέρα  έναντι 11,32 εκατ. βαρέλια το 2020.

Η Commerzbank αναμένει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μειωθούν περίπου στα 60 δολάρια το 2021.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ