Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Οι δυνατές τράπεζες, ο ΟΤΕ που επέστρεψε και το ράλι της Q&R

Πηγή: Eurokinissi

Αμερικανικές αγορές: Ράλι της τεχνολογίας σε S&P 500 και Nasdaq

Εκτινάχθηκαν οι τεχνολογικές μετοχές χθες και μαζί τους παρέσυραν και τους δύο μεγαλύτερους (σε όρους κεφαλαιοποίησης) δείκτες.  Ο S&P 500 αυξάνονταν περίπου 1,4% και ο Nasdaq πάνω από 1,6%. “Η τεχνολογία έχει ρεύμα”

Τράπεζες: Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται ειδήσεις για τα μερίσματα

Μέσα στην εβδομάδα θα έχουν ειδήσεις οι τράπεζες από τον SSM για τα μερίσματα. Υπενθυμίζεται ότι η τάση διεθνώς είναι οι εποπτικές αρχές να πιέζουν για συγκρατημένες διανομές κερδών. Εάν ισχύσει αυτό και για τις ελληνικές τράπεζες (τις 4 συστημικές) τότε η μέση διανομή κερδών θα είναι το 10% της κερδοφορίας. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ανοικτά τα θέματα της αναβαλλόμενης φορολογίας (DΤC) και του ΗΡΑΚΛΗ ΙΙΙ για τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

ΕΤΕ: Πρωτομαγιά θα ανακοινώσει αποτελέσματα α' τριμήνου

Η Εθνική Τράπεζα θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα A΄ τριμήνου 2024 την Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024. Θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη στις 10:30, της ίδιας ημέρας, για την παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων.  Mία ερώτηση,  γιατί να ανακοινώσει αποτελέσματα 1η Μαίου;  Εάν δεν υπάρχει κάποιος τυπικός λόγος (εποπτεία ή κάτι άλλο) μάλλον είναι επικοινωνιακό λάθος.

Coca Cola: Προσεγγίζει τα 30 ευρώ η μετοχή

Σας το είχαμε αναφέρει ότι η πορεία της μετοχή της Coca Cola HBC είναι προς τα 30 ευρώ. Μπορεί να διόρθωσε λίγο κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις αλλά χθες επέστρεψε προς τον στόχο των 30 ευρώ.  Το καλοκαίρι του 2024 θα είναι 'θερμό' και τραβάει και Coca Cola HBC και νερά και καφέδες και βότκες.

OTE: Επέστρεψε πάνω από τα 14 ευρώ χθες η μετοχή

Η μετοχή του ΟΤΕ έχει 'ζωντανέψει' μπορεί να μην έχει πραγματοποιήσει μεγάλο ράλι αλλά βρίσκεται σαφώς πάνω από τον Κινητό Μέσο Όρο 200 ημερών και κυρίως έχει αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Ελλάκτωρ: Συντηρείται η φημολογία για την μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου. Θα πουν στη Γεν. Συνέλευση

Από την τελευταία φορά που αναφερθήκαμε στην εταιρεία (με 700 εκατ. Ευρώ ρευστότητα από τις πωλήσεις) δεν έγινε καμμία ουσιαστική αναφορά και πλέον όλα θα ειπωθούν στην Γεν. Συνέλευση των μετόχων. Η διοίκηση προετοιμάζεται βάσει των εξελίξεων διεθνώς. Σε περίπτωση που η κατάσταση βαίνει αρνητικά η επιστροφή κεφαλαίου θα είναι μικρή. Εάν οι επενδυτικές (χρηματιστηριακές εξελίξεις) παραμείνουν καλές η επιστροφή κεφαλαίου θα είναι μεγάλη. Πάντως οι φήμες λένε για ποσό πάνω από 0,5 ευρώ/ μετοχή. 

CENERGY: Σημαντικές φορολογικές απαλλαγές ύψους 58 εκατ. Ευρώ στις ΗΠΑ  για την θυγατρική της Hellenic Cables

Η Hellenic Cables Americas έλαβε δικαίωμα φορολογικής απαλλαγής IRA 48C για την υπό μελέτη μονάδα παραγωγής καλωδίων στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.   Η Cenergy Holdings SA ανακοινώνει ότι η θυγατρική της στις ΗΠΑ, Hellenic Cables Americas, σχεδιάζει να κατασκευάσει μία νέα μονάδα παραγωγής καλωδίων προηγμένης τεχνολογίας στη Βαλτιμόρη της Πολιτείας του Μέριλαντ, εκτιμώμενου κόστους 300 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, με την τελική επενδυτική απόφαση να μην έχει ληφθεί ακόμα.

Στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αυτής επένδυσης, η Hellenic Cables Americas υπέβαλε επιτυχώς στο Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ αίτημα ένταξης στο Πρόγραμμα Επιλέξιμων Δαπανών Ενέργειας (Qualifying Advanced Energy Project). Η αρμόδια Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων την ενημέρωσε ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα αυτό με την παροχή μεταβιβάσιμων φορολογικών απαλλαγών ύψους έως 58 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για την προαναφερθείσα μονάδα.

AΔΜΗΕ: Ένας βγαίνει, ένας μπαίνει στην “Αριάδνη”

Γνωστοποιήθηκε στον ΑΔΜΗΕ η έξοδος της Macquarie Super Core Infrastructure Fund SCSp από την κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε με την ΦΑΕΘΩΝ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και η αντικατάστασή της από την εταιρεία Meridiam Europe IV A SAS, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τη διάθεση ποσοστού 20% της εταιρείας ειδικού σκοπού "Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ".

Q&R: Συνεχίζει το ράλι η μετοχή παρά τις αποεπενδύσεις κάποιων funds

H μετοχή της Q&R παραμένει σε ανοδικό κανάλι (όπως οι περισσότερες μετοχές τεχνολογίας) και σήμερα κατέγραψε άνοδο 4,4% και με αυξημένους όγκους συναλλαγών. Η τεχνολογία είναι trendy.

Η εταιρεία Marbella Investments INC προέβη την 17/04/2024 σε πώληση 1.362.000 κοινών ονομαστικών μετοχών κατά την οποία επήλθε μεταβολή στο ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου και συγκεκριμένα κατήλθε του ποσοστού του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και συγκεκριμένα κατήλθε από  το 5,010%  στο 0,0292 %. 

R Energy 1: Μεγάλη εξαγορά εταιρείας φωτοβολταικών στη Θεσσαλία

Ο όμιλος της  R Energy1 , ανακοίνωσε την  εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανθεσσαλίκη Α.Ε. Έναντι συνολικού τιμήματος 9,35 εκατ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Όμιλος ενισχύει το χαρτοφυλάκιό του με 12 επιπλέον φωτοβολταϊκούς σταθμούς— ήδη εν λειτουργία στην περιοχή της Λάρισας, ισχυροποιώντας το αποτύπωμα του σε στρατηγικές θέσεις σε όλη την χώρα από λειτουργούντα πάρκα υψηλής ακτινοβολίας, με συνολική ισχύ 55 MW. Παράλληλα, ο Όμιλος κατασκευάζει αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 48 MW. Η R Energy 1 διαπραγματεύεται στην ΕΝ.Α (Εναλλακτική Αγορά).

Real Consulting: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων και του Δημοσίου φέρνει κέρδη στην εισηγμένη

Ο Όμιλος Real Consulting πραγματοποίησε πωλήσεις ποσού  30,265 εκατ., έναντι πωλήσεων ποσού  24,422 εκατ. σε σχέση με την προηγούμενη χρήση εμφανίζοντας αύξηση 24%. Η κύρια πηγή εσόδων του προέρχεται από τις Υπηρεσίες με έσοδα ύψους 21,812 εκατ. Έναντι  18,791 εκατ. Το 2022 (72,07% και 76,95% των συνολικών πωλήσεων αντίστοιχα).

► Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το ρεκόρ των εισηγμένων, το μέρισμα της Eurobank και η σκληρή ΕΚΤ

Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε  5,032 εκατ. Ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 39% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, η οποία οφείλεται στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών του στον τομέα της εγκατάστασης και λειτουργίας λογισμικών προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής οργάνωσης (ERP), εξυπηρετώντας ένα διαρκώς διευρυνώμενο πελατολόγιο, το οποίο περιλαμβάνει ισχυρά εγχώρια αλλά και διεθνή brand names, καθώς και λόγω της αποτελεσματικής διαχείρισης όλων των κατηγοριών οργανικών εξόδων σε σχέση με την πραγματοποιθείσα περαιτέρω επέκταση των πωλήσεών της.

Τα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε  3,970 εκατ. Ευρώ (2022: € 2.827 χιλ.), εμφανίζοντας αύξηση 40% σε σχέση με το 2022

Ελληνική Βιομηχανία: Παράγει το 14,4% του ΑΕΠ αλλά είμαστε κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη "Χτίζοντας το μέλλον για ακόμα πιο ισχυρή βιομηχανία", που εκπόνησε η ΕΥ Ελλάδος σε συνεργασία με τον ΣΕΒ σύνδεσμο επιχειρήσεων και βιομηχανιών, το 2022, η ευρύτερη βιομηχανία δημιούργησε το 14,4% του ελληνικού ΑΕΠ, και η μεταποίηση μόλις το 10,3%. Η εικόνα βελτιώθηκε σταδιακά μετά το 2015, ωστόσο η χώρα εξακολουθεί να απέχει από τον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα εμφανίζονται αισιόδοξοι για τις προοπτικές της βιομηχανίας και της μεταποίησης στην Ελλάδα κατά την επόμενη τριετία, με πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες να δηλώνουν αισιόδοξοι (54%), ή πολύ αισιόδοξοι (4%)

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ