Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Μικρή υποχώρηση για τον Γενικό Δείκτη πέριξ των 1.445 μονάδων

Πηγή: Eurokinissi

Πτωτικά ξεκινά σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, ακολουθώντας την υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών. Οι αποκομίσεις κερδών από την προηγούμενη άνοδο στην Ευρώπη οδηγεί σε υποχώρηση των περισσότερων ευρωπαϊκών αγορών. Άλλωστε οδεύουμε προς το τέλος του μήνα και εύλογα οι επενδυτές παίρνουν κάποια από τα κέρδη τους.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά -0,44%, ο γαλλικός CAC κατά -0,35%, ο ιταλικός MIB -0,29% και ο Eurostoxx 50 κατά -0,4%. Οι υποχωρήσεις είναι μικρές και φαίνεται ότι δεν ανησυχούν ιδιαίτερα τους μεγάλους θεσμικούς που ουσιαστικά θέλουν 'διορθώσεις-ανάσες' για τις αγορές.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Μικρή πτώση στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης - Ενδιαφέρον στον Μυτιληναίο

Με μικρή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη ξεκινά η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται πέριξ των 1.445 μονάδων (-0,3%) ενώ το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών μετοχών είναι ισορροπημένο (25 ανοδικές, 24 πτωτικές). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά (-0,21%) και ο τραπεζικός (-0,45%).

Το ενδιαφέρον σήμερα εκτός από τις τραπεζικές μετοχές, εστιάζεται και στη μετοχή της Μυτιληναίος ο οποίος (όμιλος) ανακοίνωσε αποτελέσματα α' τριμήνου 2024 και βεβαίως την επενδυτική στρατηγική του που προβλέπει και τις προσπάθειες για dual listing (Aθήνας-Λονδίνου). Η μετοχή ξεκίνησε με άνοδο (0,6%) πάνω από τα 38,5 ευρώ.

Στους υπόλοιπους κλαδικούς δείκτες, πτωτικά κινούνται πρώτες ύλες (-0,8%) που όμως γυρνούν ανοδικά, προσωπικά-οικιακά προιοντα (-0,3%) , οι βιομηχανικές (-0,46%)

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα