Νέα
  • ΓΔ: 1420.06 -0.28%
  • Τζίρος: 145,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Σε χαμηλό επίπεδο ενός μήνα οι αποδόσεις λόγω μείωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Σε χαμηλό επίπεδο μήνα υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης μετά τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μειώθηκε ελαφρά τον Απρίλιο.

Τα στοιχεία υποστηρίζουν τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος και, με τη σειρά τους, κάτι που θα διευκολύνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συνεχίσει τη χαλάρωση της πολιτικής και μετά τον Ιούνιο, όταν πιθανότατα θα προχωρήσει στην πρώτη μείωση των επιτοκίων.

Το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ ανέρχεται στο 4,5% από τον περασμένο Σεπτέμβριο και το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων στο 4% και αναμένεται να μειωθούν κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο. Για τη συνέχεια, οι αγορές προεξοφλούν ότι θα ακολουθήσουν δύο ακόμη μειώσεις έως το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού στο 3,4% τον Απρίλιο

Στο 3,4% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε 3,4% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 3,5% τον Μάρτιο, ενώ σε μηνιαία βάση αυξήθηκε 0,3% έναντι 0,4%, αντίστοιχα.

Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, μειώθηκε στο 3,6% σε ετήσια βάση από 3,8% τον Μάρτιο.

Στο 2,4% η απόδοση του γερμανικού 10ετούς

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ευρωζώνη, μειώθηκε σήμερα κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,4%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Απριλίου, σε συνέχεια της χθεσινής βουτιάς κατά 12 μ.β.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου διαμορφωνόταν σήμερα στο 3,41%, με το spread έναντι των γερμανικών στις 101 μ.β.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας μειώθηκε κατά 2,4 μονάδες βάσης στο 3,71%, επίσης σε χαμηλό ενός μήνα, μετά από πτώση 16 μ.β. την Τετάρτη, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του σε διάστημα ενός έτους.

Η απόδοση των διετών ομολόγων της Γερμανίας, η οποία είναι πιο ευαίσθητη στις προσδοκίες για τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποχώρησε λίγο στο 2,88%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: Eπενδυτική βαθμίδα: Το θετικό αποτύπωμα σε ομόλογα και μετοχές - H νέα γενιά επενδυτών

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ