Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Αισιόδοξο ξεκίνημα - Πάνω από τις 1.485 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Μετά από μία εβδομάδα αναταράξεων λόγω αποκόμισης κερδών, οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές ξεκίνησαν την νέα εβδομάδα με ανοδικές διαθέσεις. Εύθραυστες μεν, αλλά δείχνει ότι δεν έχουν εισέλθει σε πτωτικό κανάλι και παραμένουν κοντά στα ιστορικά υψηλά. Τα ζητήματα του πληθωρισμού και των επιτοκίων, δένουν με τα θέματα ανάπτυξης και εταιρικών κερδοφοριών και διαμορφώνουν σε σταθεροποιητικό κλίμα για τις ευρωπαικές αγορές. Βέβαια εάν υπάρξουν διορθώσεις στα αμερικανικά χρηματιστήρια αργότερα μέσα στην ημέρα θα πιεστούν και οι ευρωπαικές αγορές (μεταξύ αυτών και το μικρό ελληνικό χρηματιστήριο).

Κατά την έναρξη των ευρωπαικών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,14%, ο γαλλικός CAC κατά 0,09%, ο ιταλικός MIB (0,23%), o πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κατά 0,1%.

Eλληνικό Χρηματιστήριο: Πορεία προς τις 1.490 μονάδες κατά την έναρξη

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης κατά την έναρξη της συνεδρίασης δείχνει ανοδικές τάσεις και κινείται προς τις 1.490 μονάδες. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο Γ.Δ. κινείται πάνω από τις 1.485 μονάδες με άνοδο 0,5%.

Το ισοζύγιο των μετοχών είναι ανοδικό, με 40 μετοχές να αυξάνονται και 14 να υποχωρούν. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 0,67% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά 0,07%. Ο τραπεζικός κλαδος ηγείται της ανόδου με άνοδο 0,76%. Ανοδικά επίσης κινούνται τα διυλιστήρια (Motor Oilκαι ΕΛΠΕ), βιομηχανικές (Μυτιληναίος, Viohalco), τα προσωπικά-οικιακά προιόντα ( Jumbo, ΟΠΑΠ) και η ΔΕΗ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ