Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές αγορές: Ηρεμία μετά τη χθεσινή αναταραχή - Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ

Νέα άνοδο σημειώνει η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου σε ποσοστό 0,39% / Πηγή: Pixabay
Νέα άνοδο σημειώνει η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου σε ποσοστό 0,39% / Πηγή: Pixabay

Επανήλθε σήμερα η ηρεμία στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τη χθεσινή αναστάτωση που ακολούθησε τη νίκη του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν στις ευρωεκλογές και την απόφαση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και στη συνεδρίαση της Fed σήμερα και αύριο για τα επιτόκια.

Το ευρώ σημείωνε οριακή μεταβολή, έχοντας υποχωρήσει χθες σε χαμηλό ενός μηνός. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών παρέμεινε σταθερός, ενώ τα γαλλικά ομόλογα σταθεροποιήθηκαν αφού οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων σκαρφάλωσαν χθες στο υψηλότερο φετινό επίπεδο.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα του Bloomberg, η απόδοση των γαλλικών 10ετών ομολόγων διαμορφώνεται στο 3,26% έναντι 2,67% των αντίστοιχων γερμανικών και μόλις πέντε μονάδες βάσης χαμηλότερα από των πορτογαλικών (3,31%). Για τα ελληνικά 10ετή, η απόδοση ανέρχεται στο 3,76% και των ιταλικών ομολόγων ξεπέρασε το 4%.  

Η μετοχή της γαλλικής τράπεζας Societe Generale διεύρυνε τις απώλειες μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι προσπαθεί να καταλήξει σε συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής της παροχής υπηρεσιών χρεογράφων.

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο: Κίνηση προς τις 1.470 μονάδες - Ανοδικά οι τράπεζες, δύναμη η Coca Cola HBC

Η συνεδρίαση της Fed

Οι επενδυτές προετοιμάζονται τώρα για την πιθανότητα μιας νέας  συνεδρίασης με υψηλή μεταβλητότητα αύριο, καθώς αναμένεται τόσο η ανακοίνωση των στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Μάιο όσο και η απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Αν και η Fed αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, υπάρχει λιγότερη βεβαιότητα σχετικά με τις προβλέψεις των στελεχών της για την πορεία τους, η οποία θα ανακοινωθεί αύριο.  Το 41% των οικονομολόγων αναμένει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα σηματοδοτήσουν δύο μειώσεις επιτοκίων στο «dot plot» τους, ενώ ένας αντίστοιχο ποσοστό αναμένει ότι οι προβλέψεις θα δείξουν μόνο μία ή καθόλου μειώσεις, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Το κόμμα της Λεπέν είναι το δημοφιλέστερο εν όψει των βουλευτικών εκλογών

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ