Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστηριακές αγορές: Το δυναμικό ξεκίνημα της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου δείχνει αισιοδοξία για το β’ εξάμηνο

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Εντονα ανοδικά ξεκίνησαν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου οι ξένες χρηματιστηριακές αγορές. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί ουσιαστικά αποτελεί πρόδρομη τάση για το β’ εξάμηνο καθώς διαμορφώνονται τα νέα χαρτοφυλάκια. Οι μεγάλο ξένοι επενδυτές, σταθμίζουν τους γεωπολιτικούς κινδύνους, τα μακροοικονομικά μεγέθη και τις τάσεις σε πληθωρισμό και ανάπτυξη , τα εταιρικά αποτελέσματα (γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό πως κινουνται οι ‘επιχειρηματικοί γίγαντες’ ) και προχωρούν σε αναδιαρθώσεις χαρτοφυλακίων.

Η τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου ξεκίνησε έντονα ανοδικά σε Αμερική και Ευρώπη. Την τάση έδωσαν κυρίως οι αμερικανικές αγορές που δείχνουν ότι ανακάμπτουν. Ο Dow Jones αυξάνεται κατά 0,98%, ο S&P 500 αυξάνεται κατά 0,24% ενώ διορθώνει (λόγω συγκεκριμένων μετοχών) ο Nasdaq (-0,33%).

Σημαντική ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαικές αγορές πήραν την σκυτάλη της έντονης ανόδου με τον DAX να αυξάνεται την συγκεκριμένη ώρα (18.30) κατά 0,86% στις 18.400 μονάδες. Ο γαλλικός CAC αυξάνονταν κατά 1,13% στις 7.710 μονάδες δείχνοντας ότι απορροφά τους αρχικούς πολιτικούς φόβους. Ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 αυξάνεται κατά 0,94% ενώ ο ιταλικός MIB έχει εντονότατη άνοδο 1,57%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ