Νέα
  • ΓΔ: 1482.08 -0.02%
  • Τζίρος: 28,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Οριακή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη - Θα επηρεαστεί από την πανευρωπαϊκή ανησυχία;

Πηγή: Eurokinissi

Ο απόηχος της πολιτικής έκπληξης των γαλλικών εκλογών έχει μόλις ξεκινήσει. Οι ευρωπαϊκές αγορές στα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων κινούνται διερευνητικά και για τα αποτελέσματα των εκλογών και κυρίως για τις πολιτικών συνεργασιών που μπορεί να ενσκήψουν.

Θα είναι ετερόκλητες ; Πως θα επηρεάσουν την γαλλική οικονομία και το αυξανόμενο χρέος της Γαλλίας; Πως θα σταθεί η νέα κυβέρνηση (όταν προκύψει) απέναντι στην Ε.Ε;

Με ελεγχόμενη πτώση ξεκινά ο CAC 40 στο γαλλικό χρηματιστήριο

Στα πρώτα λεπτά των ευρωπαικών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX είναι ο μοναδικός που κινείται ανοδικά (0,13%) αλλά δείχνει ευάλωτος και αυτός στην πτώση. Ο γαλλικός CAC 40 ξεκινά πτωτικά αλλά με μία υποχώρηση (-0,37%) που δεν δείχνει πανικό αλλά στάση αναμονής. Ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί στα πρώτα λεπτά κατά (-0,12%) και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κινείται χωρίς μεταβολές. Βέβαια όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν κατά την ροή των συνεδριάσεων.

Άνοδος στις αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων και πτώση του Ευρώ

Oι γαλλικές εκλογές φέρνουν άνοδο στις αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων. Ήδη τα 10ετή γαλλικά ομόλογα αυξάνονται κατά 50μονάδες βάσεις (+0,50%) και διαμορφώνονται στα επίπεδα του 3,25%. Ανοδικά κινούνται και αποδόσεις των υπόλοιπων ομολόγων της Ευρωζώνης. Το ελληνικό 10ετές ίσως αποτελεί εξαίρεση καθώς η απόδοσή του υποχωρεί στο 3,615%. Το Ευρώ διολισθαίνει έναντι των υπόλοιπων βασικών νομισμάτων. Λίγο μετά τις 10.00 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία με το δολάριο ΗΠΑ βρίσκονταν στο 1,08.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Θα επηρεαστεί από την πανευρωπαϊκή ανησυχία

Οι αναλυτές δεν γνωρίζουν εάν θα επηρεαστεί τόσο πολύ το ελληνικό χρηματιστήριο από τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και την εικόνα των ευρωπαικών χρηματιστηριακών αγορών αλλά σίγουρα περιμένουν και διορθωτικές κινήσεις και μείωση των συναλλαγών. Το πρώτο δείγμα γραφής το είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα με τις εβδομαδιαίες συναλλαγές να υποχωρούν κατά 45% έναντι αυτών της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται ιδιαίτερα στις τράπεζες οι οποίες είναι αυτές που δέχονται τα πρώτα μηνύματα των ξένων κάθε φορά που υπάρχουν εξελίξεις. Μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα μη χρηματοοικονομικά blue chips. Στις τράπεζες, αναμένεται εντός των ημερών να δημοσιοποιηθεί η συμφωνία μετόχων για την Attica Bank- Παγκρήτια που θα ορίζει τον τρόπο , τον χρόνο και το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για να ολοκληρωθεί η δημιουργία του 5ου πόλου της τραπεζικής αγοράς.

Μικρή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη κατά την έναρξη της συνεδρίασης

Tην Παρασκευή, ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε τις 1.440 μονάδες αλλά λόγω των πολιτικών εξελίξεων , η πρώτη στήριξη δίνεται στις 1.430 μονάδες. Εάν οξυνθούν οι πωλήσεις (κυρίως από ξένους) τότε θα δούμε να δοκιμάζονται τα επίπεδα των 1.420 μονάδων. Αυτό είναι το αρνητικό σενάριο. Το θετικό σενάριο (προσέγγιση των 1.450 μ) είναι μάλλον εκτός κάδρου σήμερα.

Ο Γενικός Δείκτης στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης υποχωρεί στις 1.438 μονάδες (-0,13%). Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι ισορροπημένο με 24 ανοδικές και 25 καθοδικές. Ο δείκτης FTSE Large Cap υποχωρεί κατά (-0,21%), ο δείκτης FTSE Mid Cap υποχωρεί κατά (-0,35%). Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά (-0,24%).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ