Νέα
  • ΓΔ: 1483.61 +0.08%
  • Τζίρος: 42,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση πέριξ των 1.450 μονάδων ο Γενικός Δείκτης - Εντονη πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Πτωτικά – έως και έντονα πτωτικά- ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές και μάλιστα η πτώση στο γαλλικό χρηματιστήριο δείχνει ότι η «πολιτική περιπέτεια» έχει μέλλον. Η χθεσινή υπο-αντίδραση μάλλον δείχνει ότι οι αγορές απλώς προσπαθούσαν να μην δημιουργηθεί πανικός από τις γαλλικές εξελίξεις και αδιέξοδα.  Κατά την έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά (-0,6%), ο γαλλικός CAC (-0,94%), o ιταλικός MIB (-0,57%), o Εurostoxx 50 (-0,7%).   Στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά από την αρχική ισορροπία του Γενικού Δείκτη στις 1.450 μονάδες, η αγορά ακολουθεί τις τάσεις των ευρωπαικών αγορών, δηλαδή κινείται πτωτικά.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Οι τραπεζικές αναβαθμίσεις θα δείξουν εάν μπορεί να κρατήσουν την αγορά

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, χθες είχαμε μία καλη συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις 1.450 μονάδες , τις οποίες οι αναλυτές θεωρούσαν μία αντίσταση.  Ακολούθησαν μετά το κλείσιμο οι ανακοινώσεις των δύο αναβαθμίσεων (ΕΤΕ και Πειραιώς) από τη Moody's και σήμερα λογικά οι αναβαθμίσεις αυτές θα κληθούν να αποτελέσουν αντίβαρο στις όποιες ρευστοποιήσεις προκύψουν στον τραπεζικό κλάδο.

Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips υπάρχει καλό κλίμα για την Mυτιληναίος (Metlen) η οποία με την ενημέρωση αναλυτών και δημοσιογράφων δείχνει ότι ο στόχος είναι η είσοδος (dual listing) στο βρετανικό χρηματιστήριο στις αρχές 2025.  Καλή εικόνα έδειξαν το τελευταίο διάστημα οι  Jumbo, Αegean, ΟΤΕ (αναβαθμίστηκε και αυτός από ξένο οίκο), ΕΛΠΕ (σχετικά υποτιμημένη μετοχή), Motor Oil, Τιταν, Coca Cola HBC, Αegean, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, AΔΜΗΕ και ΔΕΗ.  Ωστόσο δεν ξέρουμε πως μπορεί να αντιδράσουν εάν εκδηλωθούν ρευστοποιήσεις στη συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.451,25 μονάδες με οριακή άνοδο.  Το ισοζύγιο ανοδικών/πτωτικών στα πρώτα λεπτά  είναι 52 ανοδικές / 33 πτωτικές.  Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap υποχωρεί οριακά (-0,04%) ενώ ο δείκτης Mid Cap αυξάνεται κατά 0,11%.  Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,02%. Ωστόσο, σταδιακά το αρχικό κλίμα αλλάζει και αυξάνονται οι πιέσεις στους δεικτοβαρείς τίτλους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ