Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία βουτιά των τιμών λόγω των νέων lockdown

Πετρέλαιο / Πηγή: AP
Πετρέλαιο / Πηγή: AP

Εβδομαδιαία πτώση 8% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου καθώς το νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη οδήγησε σε πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και προσγείωσε τις προσδοκίες για άμεση ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τιμές του αργού σταθεροποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 19 Μαρτίου, μετά τις μεγάλες πωλήσεις χθες το βράδυ, με την τιμή του μπρεντ και του αμερικανικού αργού να διαμορφώνονται στα 63,51 και 59,67 δολάρια το βαρέλι, αντίστοιχα.

Αναλυτές ανέφεραν ότι η αγορά γίνεται όλο και περισσότερο ανήσυχη σχετικά με τις προοπτικές για τη ζήτηση καυσίμων καθώς επιβάλλονται νέα lockdown και τα προγράμματα εμβολιασμών σταματούν.

Οι τιμές του πετρελαίου έκαναν βουτιά 7% την Πέμπτη, υποχωρώντας για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες επέβαλαν ξανά lockdown και τα προγράμματα εμβολιασμών επιβραδύνθηκαν λόγω προβλημάτων διανομής και ανησυχιών για ενδεχόμενες παρενέργειες.

Πολλές περιοχές της Γαλλίας τίθενται από σήμερα σε lockdown τεσσάρων εβδομάδων. «Αυτό θα έχει αντίκτυπο στην κατανάλωση πετρελαίου στην Ευρώπη και θα πλήξει έτσι κάπως τις τιμές», δήλωσε αναλυτής της OANDA.

Αν και η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες ανήγγειλαν την επανέναρξη των εμβολιασμών μετά την ανακοίνωση της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Αρχής (ΕΜΑ) ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές, η διακοπή του προγράμματος καθιστά δυσκολότερη την υπέρβαση της αντίστασης που υπάρχει για τα εμβόλια σε μερίδα του πληθυσμού. Η Βρετανία θα αναγκασθεί να επιβραδύνει την υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματός της τον επόμενο μήνα λόγω καθυστερήσεων στην προσφορά.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα