Νέα
  • ΓΔ: 879.58 -2.17%
  • Τζίρος: 37,72 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

P. Thiel για Bitcoin: Χρηματοοικονομικό όπλο των Κινέζων για να αποδυναμώσει το δολάριο

Bitcoin / Πηγή: AP
Bitcoin / Πηγή: AP

O Peter Thiel, ένας από τους σημαντικότερους venture capitalists της Silicon Valley και συνιδρυτής του PayPal, υπογράμμισε -στο πλαίσιο διαδικτυακού σεμιναρίου του Richard Nixon Foundation- τον ενδεχόμενο κίνδυνο το Bitcoin να αποτελέσει απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αν και είμαι υπέρμαχος των κρυπτονομισμάτων, υπέρμαχος του bitcoin και έχω ακραίες απόψεις, αναρωτιέμαι εάν σε αυτό το σημείο το Bitcoin θα έπρεπε να θεωρείται εν μέρει ένα κινεζικό χρηματοοικονομικό όπλο εναντίον των ΗΠΑ», σημείωσε ο συνιδρυτής του PayPal. «Απειλεί το παραστατικό χρήμα (fiat money), αλλά ιδιαίτερα το δολάριο των ΗΠΑ. Η Κίνα θέλει να κάνει πράγματα για να το αποδυναμώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Thiel, μέλος του ΔΣ του Facebook και συνιδρυτής της Palantir Technologies, τόνισε πως εάν η Κίνα έχει long θέσεις στο Bitcoin, τότε οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναζητήσουν απαντήσεις για τη θέση της, από γεωπολιτικής σκοπιάς, πρόσθεσε.

Η Κίνα πρόσφατα δημιούργησε το δικό της e-νόμισμα, ένα ψηφιακό γουάν που ελέγχεται από την κεντρική τράπεζα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Thiel, πρόκειται περισσότερο για έναν «απολυταρχικό μηχανισμό μέτρησης» παρά για ένα πραγματικό κρυπτονόμισμα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Thiel, ο οποίος είχε υποστηρίξει δημόσια τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, επέκρινε επίσης τις Google και Apple επειδή συνεργάζονται στενά με την Κίνα. Για την Google τόνισε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας συνεργάζεται στην τεχνητή νοημοσύνη με τον κινεζικό στρατό και όχι τον αμερικανικό, ενώ στην περίπτωση της Apple ζήτησε στενότερο έλεγχο «γιατί ολόκληρη η αλυσίδα παραγωγής του iPhone βρίσκεται στην Κίνα».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ