Νέα
  • ΓΔ: 905.96 +0.05%
  • Τζίρος: 24,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Στο κυνήγι των κερδών από κρυπτονομίσματα το IRS

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Με τα κέρδη από τα κρυπτονομίσματα να έχουν εκτιναχθεί το τελευταίο διάστημα, η αμερικανική εφορία (το IRS) ζητά από τις πλατφόρμες που γίνονται οι συναλλαγές τους να της δώσουν τα στοιχεία των πελατών τους.

Το τελευταίο δίμηνο, το IRS κέρδισε δύο  δικαστικές μάχες, αναγκάζοντας  ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να του δώσουν στοιχεία, με βάση τα οποία θα φορολογήσει τα κέρδη των πελατών τους.

Τον Απρίλιο, ομοσπονδιακός δικαστής στη Βοστώνη ενέκρινε την κλήση του IRS στην εταιρεία πληρωμών Circle και τις θυγατρικές της να του παραδώσουν τα στοιχεία των πελατών τους.

Ακολούθως, στις αρχές Μαΐου, δικαστής στο Σαν Φραντσίσκο έδωσε το πράσινο φως σε μία αντίστοιχη κλήση της αμερικανικής εφορίας στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι εταιρείες καλούνται να παραδώσουν στοιχεία για τους πελάτες τους που είχαν συναλλαγές άνω των 20.000 δολαρίων κάθε χρόνο από το 2016 έως το 2020.

Κορυφώνεται η πίεση στους φορολογούμενους

«Με αυτές τις κλήσεις και άλλες δράσεις, το IRS κορυφώνει την πίεσή του για να δείξει στους φορολογούμενους πόσο σοβαρά παίρνει τη φορολογική συμμόρφωση όσων είχαν κέρδη από κρυπτονομίσματα. Οι φορολογούμενοι πρέπει επίσης να το πάρουν σοβαρά», δήλωσε ένας πρώην επικεφαλής ερευνών του IRS.

Με τις κλήσεις στην Kraken και τη Circle, η αμερικανική εφορία μπορεί να πάρει πληροφορίες που δεν θα μπορούσε διαφορετικά. Ενώ οι χρηματιστηριακές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να δίνουν στο IRS στοιχεία για τις πωλήσεις μετοχών και άλλες πληροφορίες, ώστε να μπορεί αυτό να ελέγχει τη συμμόρφωση των φορολογούμενων, επί του παρόντος δεν υπάρχει παρά μικρή έως καθόλου τέτοια υποχρέωση για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Εκπρόσωπος της Circle δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει να συνεργαστεί με το IRS μετά την κλήση που δέχτηκε.

«Ανησυχούμε για την κρατική παρέμβαση στην ιδιωτικότητα των πελατών μας και ελπίζουμε να συνεργαστούμε με το IRS με τρόπο που θα προστατεύει τα συμφέροντα των πελατών μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Kraken.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ