Νέα
  • ΓΔ: 876.77 -0.68%
  • Τζίρος: 18,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κρυπτονομίσματα: Βρετανικό μπλόκο στο ανταλλακτήριο Binance

Κρυπτονομίσματα / Πηγή: picjumbo
Κρυπτονομίσματα / Πηγή: picjumbo

H Βρετανική Χρηματοπιστωτική Αρχή (Financial Conduct Authority) εξέδωσε ανακοίνωση για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance Markets Ltd. σύμφωνα με την οποία απαγορεύει στην εταιρεία να πραγματοποιεί συναλλαγές εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. «Η Binance Markets Limited δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνει οποιαδήποτε συναλλαγή στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η FCA.

Μάλιστα η Αρχή έδωσε διορία στην Binance μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουνίου, ώστε να καταργήσει τις διαφημίσεις και τις οικονομικές προσφορές προς τους Βρετανούς. Απαίτησε επίσης να αναγράφει και στον ιστότοπό της αλλά και σε όλα τα social media της ότι δεν πραγματοποιεί συναλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απόφαση της Βρετανικής Αρχής είναι μια από της σημαντικότερες κινήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς κατέστησε ξεκάθαρη την «δύναμη» των ρυθμιστικών Αρχών απέναντι στην βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Οι Αρχές δίνοντας έμφαση στην προστασία των καταναλωτών από τυχόν ξέπλυμα χρήματος παράνομων δραστηριοτήτων, προχωρούν σε «σκληρές πρακτικές», οδηγώντας σε κατακόρυφη πτώση τα κρυπτονομίσματα.

Ο όμιλος Binance προς το παρών δεν έχει προβεί σε ανακοίνωση, ωστόσο στο παρελθόν είχε δηλώσει πως «λαμβάνει πολύ σοβαρά τις υποχρεώσεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις και δεσμεύεται να ακολουθήσεις τις οδηγίες των τοπικών ρυθμιστικών αρχών».

Αίτηση για την πιστοποίηση 5MLD

Η Binance, μεταξύ άλλων εταιρειών, είχε αιτηθεί στην FCA για να λάβει την 5MLD, πιστοποίηση η οποία βεβαιώνει ότι οι συναλλαγές δεν απορρέουν από οποιασδήποτε παράνομη δραστηριότητα. Ωστόσο τόσο η Binance, όσο και το 90% των λοιπών επιχειρήσεων αξιολογήθηκαν αρνητικά και απέσυραν τις αιτήσεις τους. 

«Ενας σημαντικά υψηλός αριθμός επιχειρήσεων κρύπτο-ανταλλακτηρίων δεν πληροί τις προυποθέσεις αφαλείας σχετικά με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα έναν άνευ προηγουμένου αριθμό επιχειρήσεων να αποσύρουν τις αιτήσεις τους», δήλωσε εκπρόσωπος της FCA.

Η Binance στο επίκεντρο των παγκόσμιων Ρυθμιστικών Αρχών

Σύμφωνα με το Bloomberg, την Binance ερευνούν τους τελευταίους μήνες και οι Ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ, ενώ πρόσφατα η ιαπωνική Χρηματοπιστωτική Αρχή (Financial Services Agency) εξέδωσε προειδοποίηση κατά της Binance, υποστηρίζοντας ότι προσέφερε υπηρεσίες κρυπτογράφησης χωρίς εγγραφή.

Οι αναλυτές των κρυπτονομισμάτων ερμηνεύουν την σκληρή κανονιστική δράση ως ένδειξη ότι ωρίμανσης της αγοράς.

«Ο κανονισμός είναι αναμφισβήτητα ένας μοχλός ανάπτυξης», δήλωσε ο Ivan Petuhovskii, συνιδρυτής της EXMO Exchange Ltd. «Χαίρομαι που η εποχή της Αγριας Δύσης για την αγορά των κρύπτο έχει σχεδόν τελειώσει».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ