Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BlockFi: Η κρυπτο-startup που δίνει 123 φορές μεγαλύτερο επιτόκιο από τις τράπεζες

H συνιδρύτρια του BlockFi, Flori Marquez

Αν υπάρχει μια αρνητική πτυχή στη ζωή με χαμηλά επιτόκια, αυτή είναι ότι οι αποταμιευτές δεν κερδίζουν σχεδόν τίποτα από τις καταθέσεις στην τράπεζα. Οι προθεσμιακοί προσφέρουν μεν καλύτερα επιτόκια, αλλά όχι πολύ καλύτερα από την ελάχιστη ετήσια απόδοση 0,07% (APY) που είναι αυτή τη στιγμή το μέσο ετήσιο επιτόκιο για λογαριασμούς ταμιευτηρίου στις ΗΠΑ.

Χάος με το Bitcoin: Με δύο λάθος μαντεψιές χάνει 240 εκατ. δολάρια

Mια κρυπτο-startup, το BlockFi, αλλάζει τα δεδομένα, καθώς δίνει στους χρήστες επιτόκιο σχεδόν 123 φορές υψηλότερο. Ο τόκος καταβάλλεται μηνιαίως από το BlockFi είτε σε δολάρια είτε σε bitcoin είτε σε ethereum. «Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας είναι από απλοί καταναλωτές που αγοράζουν bitcoin για πρώτη φορά μέχρι μικρές εταιρείες» τονίζει η συνιδρύτρια του BlockFi, Flori Marquez, σε συνέντευξή της στο Yahoo Finance Live.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υψηλότερα επιτόκια που προσφέρει το BlockFi ενέχουν ρίσκα. Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου, αυτοί στο BlockFi δεν έχουν την ασφάλεια των 250.000 δολαρίων ανά καταθέτη. Ακόμη και η αποποίηση ευθυνών του BlockFi προειδοποιεί τους πελάτες ότι ο λογαριασμός ταμιευτηρίου «δεν είναι προϊόν χωρίς κίνδυνο και είναι πιθανή η απώλεια κεφαλαίου».

Ωστόσο, παρά τους κινδύνους αυτούς, εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες έχουν στραφεί στην πλατφόρμα, είτε για να ανταλλάξουν κρυπτονομίσματα είτε για να κερδίσουν τόκους μέσω των λογαριασμών ταμιευτηρίου, σύμφωνα με την Marquez. «Σε αντίθεση με τις περισσότερες πλατφόρμες fintech, ένας μέσος λογαριασμός στην εταιρεία μας αγγίζει στην πραγματικότητα τις 50.000 δολάρια. Οι πελάτες μας καταθέτουν ένα σημαντικό ποσό» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο CEO της BlockFi Zac Prince τονίζει ότι το BlockFi πιθανότατα θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια στους λογαριασμούς καθώς η αγορά ωριμάζει, τα επιτόκια ωστόσο διατηρούνται εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο στο 8,6%. Σημειώνει επίσης ότι οι τόκοι που από το BlockFi φορολογούνται όπως τα έσοδα από τόκους παραδοσιακών τραπεζικών λογαριασμών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ