Νέα
  • ΓΔ: 880.6 -2.05%
  • Τζίρος: 35,26 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνεχίζεται η κατρακύλα του Bitcoin: Η χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο του 2020

Bitcoin / Πηγή: AP
Bitcoin / Πηγή: AP

Κάνοντας νέα «βουτιά» της τάξεως του 5%, το Bitcoin υποχώρησε σε χαμηλά τριών εβδομάδων, με την τιμή του να σταθεροποιείται στις αγορές της Ασίας περί τα 30.000 δολάρια, έχοντας φτάσει ενδοσυνεδριακά ακόμη και στις 28.000 δολάρια.

Συνολικά, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο κατέγραψε αυτή την εβδομάδα απώλειες 15%. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εβδομαδιαία υποχώρηση που καταγράφει, μετά τις απώλειες 33% τον περασμένο Μάρτιο.

Το νέο πλήγμα στο Bitoin ήρθε μέσα από έρευνα της BitMEX Research που δημοσιοποιήθηκε στο Twitter, η οποία προστίθεται στις φωνές που κάνουν λόγο για επικείμενη μεγάλη διόρθωση μετά το ανεξέλεγκτο ράλι των τελευταίων πολλών εβδομάδων.

Παράλληλα, πληθαίνουν και οι φωνές που επικρίνουν την απότομη άνοδο του Bitcoin σε σχέση με τη δυναμική του και τους κινδύνους που ενέχει, κάνοντας λόγο για «αναποτελεσματική και ανώριμη αγορά», τονίζοντας πως όσοι επένδυας μαζικά σε αυτό το τελευταίο διάστημα, συνειδητοποιούν σιγά σιγά «ότι ήρθε η ώρα να πουλήσουν».

Συγκριτικά με την τιμή - ρεκόρ των 42.000 δολαρίων που έπιασε πριν από δύο εβδομάδες, το Bitcoin έχει απωλέσει πλέον περί το 30% της αξίας του.

Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι το Bitcoin βρίσκεται περίπου 700% πιο πάνω από το χαμηλό των 3.850 δολαρίων του Μαρτίου του 2020.

Από την άλλη, ενδεικτικό του κλίματος της αγοράς είναι ότι και το δεύτερο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, το Ethereum, υποχώρησε επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο αυτή την εβδομάδα, με την τιμή του να σταθεροποιείται τελικά στα 1.144 δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ