Νέα
  • ΓΔ: 875.19 -2.68%
  • Τζίρος: 50,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στην τελική ευθεία η εκκόλαψη του κινέζικου bitcoin

Κορονοϊός στην Κίνα / Πηγή: AP
Κορονοϊός στην Κίνα / Πηγή: AP

Σε διαδικασία δοκιμών βρίσκεται το ψηφιακό γουάν, το κρυπτονόμισμα της Κίνας με κύριο χαρακτηριστικό τη διαδραστικότητα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, μετά από εκτεταμένες δοκιμές, βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου εγχειρήματος, την αξιοποίηση της αμερικανικής καινοτομίας σε συνδυασμό με το δικό της κρυπτονόμισμα, ώστε να επικρατήσει σε άλλα παγκόσμια νομίσματα. 

Η καινοτομία στην υλοποίηση του εγχειρήματος θα επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση των πολιτών, καθώς θα μπορούν να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο πατώντας απλά την οθόνη του κινητού τους.

►Κίνα: Ξεπέρασε τις ΗΠΑ ως αποδέκτης άμεσων ξένων επενδύσεων μέσα στην πανδημία

Την ίδια στιγμή, η Κίνα δημιουργεί ένα σημαντικό προβάδισμα στην αγορά, αφού μέσα από τις εκτεταμένες δοκιμές που πραγματοποιεί, θεσπίζει το κατάλληλο υπόβαθρο της αλληλεπίδρασης, ακόμα και στις πιο απομονωμένες περιοχές, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη σχεδόν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως το WeChat Pay.

Όπως αναφέρει στο CNBC ο Tal Elyashiv, ιδρυτής του SPiCE VC, θα παρακολουθούμε την πρόοδο της Κίνας σχετικά με το ψηφιακό γουάν.

Η Κίνα έχει ιεραρχήσει πολύ ψηλά το ψηφιακό της γουάν, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια ψηφιακή ασιατική εναλλακτική λύση, εντός του πλαισίου που οριοθετεί και ο ανταγωνισμός της με το αμερικανικό δολάριο.

Με το ψηφιακό γουάν, η Κίνα χτίζει την νομισματική της εξωστρέφεια, έστω ψηφιακά, γνωρίζοντας το συγκριτικό της πλεονέκτημα, έναντι άλλων αγορών, την ταχύτητα, αφού μπορεί να κινείται τεχνολογικά πολύ πιο γρήγορα από τις ΗΠΑ ή την Ευρώπη, καταλήγει ο Elyashiv.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ