Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Με κέρδη ολοκληρώνεται ο Οκτώβριος για Bitcoin και Ether

Πηγή: Pixabay

Με κέρδη κλείνει τον Οκτώβριο το Bitcoin μετά από αρκετούς μήνες έντονων κλυδωνισμών που έχει επηρεάσει συνολικά τον κλάδο των crypto.

Για το σύνολο του μήνα, το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα μετρά άνοδο άνω του 6,5%, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται σήμερα γύρω στα 20.800 δολάρια.

Για το μεγαλύτερο μέρος του Σεπτεμβρίου, όπως και του Οκτωβρίου, το Bitcoin κινείτο κάτω από το όριο των 20.000 δολαρίων, όμως τις τελευταίες ημέρες ανέκαμψε σημαντικά, με αποτέλεσμα να μπορέσει να σταθεροποιηθεί πάνω από τα επίπεδα αυτά.

Αντιστοίχως, το δεύτερο κυριότερο κρυπτονόμισμα, το Ether, μετρά κέρδη της τάξεως του 19%. Μόνο σήμερα κερδίζει πάνω από 4% στα 1.628 δολάρια. 

Δύσκολο εξάμηνο

Αμφότερα τα ψηφιακά νομίσματα έχουν κλείσει με απώλειες τους πέντε από τους έξι προηγούμενους μήνες, αντανακλώντας την ευρύτερη αβεβαιότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, κάτι που επηρέασε και τα crypto.

Στους μεγάλους κερδισμένους του μήνα είναι το Dogecoin, ένα ψηφιακό νόμισμα που έγινε κυρίως γνωστό από τον Ίλον Μασκ. Έτσι, η προσδοκία για την αναζωπύρωση της συμφωνίας μεταξύ Μασκ και Twitter, που όντως ολοκληρώθηκε τελικά την Παρασκευή, βοήθησε το ψηφιακό νόμισμα να καταγράψει σημαντικά κέρδη της τάξεως του 40% μέσα στο μήνα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ