Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Crypto: Βαθαίνει η κρίση - Η Coinbase απολύει το 20% των εργαζομένων

Πηγή: Pexels

Βαθύτερη γίνεται η κρίση στον χώρο των crypto, με τις μεγάλες εταιρείες να προχωρούν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Η Coinbase ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταργήσει περίπου 950 θέσεις εργασίας ή το 20% του προσωπικού της, σε ένα τρίτο γύρο απολύσεων του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων από πέρυσι στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής του.  

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι δαπάνες αναδιάρθρωσης θα κυμανθούν από 149 έως 163 εκατ. δολάρια, με τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 3,3% στα 39,52 δολάρια.

«Ο συνολικός κλάδος διέρχεται μία κρίση εμπιστοσύνης και ο όγκος συναλλαγών παραμένει πολύ αδύναμος. Αυτή η μείωση των θέσεων εργασίας αντανακλά το σημερινό δύσκολο περιβάλλον», δήλωσε αναλυτής της Oppenheimer.

Απώλειες πάνω από 1 τρισ. δολάρια το 2022

Πέρυσι, οι αυξήσεις των επιτοκίων και οι ανησυχίες για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας εξαέρωσαν πάνω από 1 τρις. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση του κλάδου.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε ο κλάδος από τη χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

«Η μείωση της απασχόλησης είναι μία κίνηση που μπορεί να βοηθήσει στη βραχυπρόθεσμη μόχλευση», δήλωσε αναλυτής της Mizuho, προσθέτοντας ότι δεν θα λύσει το θέμα της ταχείας μείωσης του όγκου συναλλαγών.

«Θα χρειασθεί μία πολύ πιο σημαντική μείωση του κόστους για να υπάρξει προσαρμογή στο σημερινό επίπεδο του όγκου», πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ