Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Crypto: Συνεχίζεται το κύμα των απολύσεων στον κλάδο

Πηγή: Pexels

Παρά τα… δειλά σημάδια ανάρρωσης των crypto από τις αρχές της χρονιάς, μετά τις βαριές απώλειες του 2022, ο κλάδος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τα δύσκολα, οπότε και συνεχίζει τη δρομολόγηση σχεδίων για απολύσεις και εξοικονόμηση δαπανών.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις αρχές της χρονιάς, μόνο δηλαδή μέσα σε δύο μήνες, οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων έχουν απωλέσει τουλάχιστον 2.000 θέσεις εργασίας.

Το γνωστό ανταλλακτήριο Coinbase Global Inc. ανακοίνωσε μόλις μέσα στην εβδομάδα πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες περικοπές, πέραν των απολύσεων που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, της τάξεως του 20% του προσωπικού. Όμως, και άλλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπως η Crypto.com, η Huobi Global, η Gemini και η Luno δρομολογούν απολύσεις, καθώς τα έσοδα τους έχουν μειωθεί δραστικά λόγω της πτώσης του τζίρου στα ψηφιακά assets από την περσινή χρονιά.

Το κύμα των περικοπών έχει επεκταθεί και σε έτερες εταιρείες που ασχολούνται με την αγορά των crypto και του blockchain, καθώς ο κλάδος δεν «βλέπει» θεαματική ανάκαμψη από τα περσινά χαμηλά σύντομα.  

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ