Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Εκροές 6 δισ. δολαρίων από το stablecoin της Binance

Πηγή: Twitter

Εκροές περίπου 6 δισ. δολαρίων από το Binance USD, το stablecoin του μεγάλου ομώνυμου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, σημειώθηκαν μετά τα μέτρα των αμερικανικών Αρχών κατά της εταιρείας Paxos που το εκδίδει.

Η Paxos Trust ανακοίνωσε στις 13 Φεβρουαρίου ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) της διαμήνυσε ότι έπρεπε να χειρίζεται το stablecoin ως χρεόγραφο και ότι εξετάζει τη λήψη μέτρων κατά της πλατφόρμας.

Την ίδια ημέρα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας χρηματοπιστωτικής εποπτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την Paxos να σταματήσει την έκδοση του stablecoin, το οποίο – όπως και τα περισσότερα νομίσματα της κατηγορίας αυτής – έχει ισοτιμία ένα προς ένα με το αμερικανικό δολάριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Τσανγκπένγκ Τσάο, αναγνώρισε ότι η απόφαση των εποπτικών Αρχών θα οδηγούσε σε μικρότερη κεφαλαιοποίηση του νομίσματός της.

Η κεφαλαιοποίηση του Binance USD σήμερα ήταν περίπου 10,5 διs. δολάρια έναντι 16,1 διs. δολαρίων στις 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την CoinGecko.

Ο πρόεδρος της SEC, Γκάρι Γκένσλερ, είχε δηλώσει προηγουμένως πως πιστεύει ότι ορισμένα stablecoins είναι χρεόγραφα.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα