Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Binance: Απροσδόκητη και απογοητευτική η μήνυση από την αμερικανική αρχή του CFTC

Πηγή: AP

Για «απροσδόκητη και απογοητευτική μήνυση» κάνει λόγο η Binance, που είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο crypto διεθνώς, μετά τις νομικές ενέργειες που δρομολόγησε εναντίον της και του CEO, Τσάνγκπενγκ Ζάο, η αμερικανική ρυθμιστική αρχή του CFTC.

H εταιρεία, στην ανακοίνωση της, υποστηρίζει ότι οι νομικές ενέργειες της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων Παραγώγων φαίνεται να περιλαμβάνουν μια ατελή καταγραφή των γεγονότων, επισημαίνοντας πως διαφωνεί μαζί της και τον χαρακτηρισμό των θεμάτων. Δηλώνει δε, πως εργαζόταν σε τακτική συνεργασία με την CFTC τα τελευταία δύο χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.   

«Ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τους χρήστες μας και να συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές αρχές για να αναπτύξουμε ένα σαφές και εμπεριστατωμένο ρυθμιστικό καθεστώς.

Έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις τα τελευταία δύο χρόνια για να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε ενεργούς χρήστες από τις ΗΠΑ στην πλατφόρμα μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ομάδα ελέγχου μας αναβαθμίστηκε και από περίπου 100 άτομα, σήμερα απαρτίζεται από 750 βασικά και υποστηρικτικά στελέχη στον τομέα της συμμόρφωσης συμπεριλαμβανομένων και των περίπου 80 ατόμων με προηγούμενη εμπειρία σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή με εμπειρία σε ρυθμιστικούς φορείς και 260 περίπου ατόμων με πιστοποιητικά επαγγελματικής κατάρτισης σε υπηρεσίες συμμόρφωσης» αναφέρει η εταιρεία.

Αναφορικά με το trading στα crypto, η Binance επισημαίνει πως δεν διαπραγματεύεται η ίδια στον κλάδο με στόχο το κέρδος και σε καμία περίπτωση δεν χειραγωγεί την αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

Οι κατηγορίες των Αμερικανών

Το CFTC στη μηνυτήρια αναφορά του κατηγορεί το ανταλλακτήριο για παραβίαση των κανονισμών συναλλαγών και παραγώγων.

Υποστηρίζει, επίσης, πως δεν έχει καν καταγραφεί κανονικά στις ΗΠΑ, πως δεν απαιτεί από τους πελάτες του να καταθέτουν πληροφορίες εξακρίβωσης των στοιχείων τους και πως χρησιμοποιεί εσκεμμένα μια σκιώδη δομή λειτουργίας προκειμένου να παρακάμπτει τον έλεγχο των εποπτικών αρχών ειδικά δε, σε σχέση με την αποφυγή του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ