Νέα
  • ΓΔ: 905.62 +0.40%
  • Τζίρος: 64,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Ξανά πάνω από τις 50.000 δολάρια, χάρη στη στήριξη της Square

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Πάνω από το όριο των 50.000 δολαρίων βρέθηκε εκ νέου την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου το Bitcoin, μετά την ανακοίνωση της Square ότι προχωρά σε αγορά του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, ύψους 170 εκατ. δολαρίων.

Η τιμή του Bitcoin έφτασε μάλιστα στιγμιαία και στις 51.361 δολάρια, πριν υπαναχωρήσει σε επίπεδα λίγο πάνω από τις 50.000 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 7%.

Σημαντική ώθηση δόθηκε και σε άλλα κρυπτονομίσματα, όπως τα Ethereum και XRP, που σημείωσαν κέρδη της τάξεως του 11,3% και του 7,4% αντίστοιχα.

Η ώθηση αυτή αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην ανακοίνωση της Square για αγορά 3.318 Bitcoin - με μέση τιμή τις 51.235 δολάρια ανά κρυπτονόμισμα - η οποία συνοδεύτηκε με την ανακοίνωση ότι πλέον το Bitcoin αντιπροσωπεύει το 5% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων της τεχνολογικής εταιρείας που διοικεί ο CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ.

Πέρυσι, η εταιρεία είχε προχωρήσει στην αγορά Bitcoin αξίας 50 εκατ. δολαρίων καθώς ο Ντόρσεϊ είναι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της κρυπτογράφησης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ