Νέα
  • ΓΔ: 1420.28 -0.29%
  • Τζίρος: 114,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Δοκιμάζουν υψηλότερα επίπεδα - Επενεδύσεις από BlackRock και Fidelity

κρυπτονομίσματα δοκιμάζουν υψηλότερα επίπεδα καθώς μία σειρά ευνοϊκών επενδυτικών κινήσεων και θετικές δικαστικές αποφάσεις έχουν αρχίσει να δημιουργούν μία δυναμική στην αγορά.

Το bitcoin πλησίασε τα 32.000 δολάρια για να υποχωρήσει στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ξανά προς τα 31.000 δολάρια. Τα κέρδη του φέτος πλησιάζουν το 90% και σχεδόν το 30% σε έναν μήνα.

Το Ripple, για το οποίο αμερικανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μπορεί να πωλείται νόμιμα σε ανταλλακτήρια crypto, εκτινάχθηκε 73% μετά την απόφαση, για να υποχωρήσει κατά 14% χθες.  

«Το ρυθμιστικό περιβάλλον αλλάζει και με όσα είδαμε τις τελευταίες 24 ώρες μπορεί να είναι προς το καλύτερο», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της Astronaut Capital.

Νέα ETF σε bitcoin από BlackRock και Fidelity

Της απόφασης για το Ripple είχαν προηγηθεί κινήσεις στην αγορά των crypto από τα μεγάλα funds BlackRock και Fidelity.

«Οι επενδυτές στο Ripple περίμεναν να υπάρξει κάποιο πιο ξεκάθαρο σκηνικό» και το δικαστήριο φαίνεται να το έδωσε, δήλωσε αναλυτής στο Χονγκ Κονγκ.

Η απόφαση προκάλεσε ράλι μικρότερων crypto, όπως των altcoins, με τις τιμές των Solana, Matic και Stellar να αυξάνονται από 15% έως 50% και τη μετοχή του ανταλλακτηρίου Coinbase να κάνει ράλι 24% και να φθάνει σε υψηλό έτους.

Στα επίπεδα του περασμένου Νοεμβρίου

Τα crypto διαπραγματεύονται τώρα κοντά ή υψηλότερα από τα επίπεδα, στα οποία είχαν υποχωρήσει πέρυσι τον Νοέμβριο μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX που σηματοδότησε αυτό που ονομάστηκε «χειμώνας των crypto».

H είσοδος μεγάλων παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων στα crypto, με τοποθέτηση μεγάλων ποσών, ξύπνησε μνήμες από το ράλι που οδήγησε στον τετραπλασιασμό της τιμής του bitcoin το 2020.

Η BlackRock, που είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής ενεργητικού στον κόσμο, υπέβαλε τον Ιούνιο αίτηση για ένα ETF σε bitcoin, ένα ταμείο δηλαδή που θα είναι εισηγμένο σε χρηματιστηριακή αγορά, ενώ αντίστοιχη κίνηση έκανε μέσα στον Ιούλιο και η διαχειρίστρια ανταλλακτηρίων Cboe με διαχειριστή του ETF τη Fidelity.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ