Νέα
  • ΓΔ: 1439.66 -0.63%
  • Τζίρος: 96,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Αλμα πάνω από τα 35.000 δολάρια εν αναμονή έγκρισης των πρώτων spot ETFs

Πηγή: Pixabay

Αλμα 11,5% πάνω από τα 35.000 δολάρια έκανε το bitcoin, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2022, με καύσιμο τις προσδοκίες για νέα ζήτηση από  την εισαγωγή επενδυτικών κεφαλαίων σε χρηματιστήρια (exchange-traded funds, ETFs).

Πριν από λίγο, η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος διαμορφωνόταν λίγο κάτω από 34.000 δολάρια με τα κέρδη του από την αρχή του έτους να φθάνουν το 105%.

H τιμή του bitcoin παραμένει πολύ χαμηλότερη από το υψηλό των 69.000 δολαρίων που σημείωσε το 2021 καθώς πιέζεται από τα υψηλά επιτόκια που πλήττουν τη ζήτηση για ριψοκίνδυνα assets. O συντελεστής συσχέτισης του με τις μετοχές, τα ομόλογα και τον χρυσό έχει μειωθεί το τελευταίο διάστημα.

Πιθανή έγκριση των πρώτων spot bitcoin ETFs

Η πιθανή έγκριση των πρώτων spot bitcoin ETFs τις επόμενες εβδομάδες προκαλεί κερδοσκοπική έλξη για το bitcoin. Μεγάλοι διαχειριστές assets, όπως η BlackRock και η Fidelity Investments, είναι μεταξύ αυτών που προωθούν αυτά τα προϊόντα. Οι αισιόδοξοι για τα ψηφιακά νομίσματα υποστηρίζουν ότι τα ETFs θα διευρύνουν την αποδοχή του bitcoin.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ επισημοποίησε τη νίκη της Grayscale Investments κόντρα στις ενστάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) για τη σύσταση spot Bitcoin ETF. Η SEC δεν επιτρέπει τη δημιουργία ETFs που επενδύουν απευθείας στο bitcoin, επικαλούμενη κινδύνους εξαπάτησης και χειραγώγησης της υποκείμενης αγορά. Ωστόσο, η απόφαση του δικαστηρίου και ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων για τη σύσταση τέτοιων ταμείων από επενδυτικούς κολοσσούς φούντωσε τη φημολογία ότι η SEC θα υποχωρήσει.

To ETF της BlackRock πήρε κωδικό για το DTCC

Αναλυτής της Bloomberg Intelligence έγραψε στο Χ (πρώην Twitter) ότι το iShares Bitcoin Trust έχει εγγραφεί στο DTCC με τον κωδικό IBTC. Η BlackRock, που είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής ενεργητικού στον κόσμο, λειτουργεί το ETF αυτό και το DTCC είναι η εταιρεία που κάνει την εκκαθάριση και τους διακανονισμούς συναλλαγών στις αμερικανικές αγορές.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει εγκριθεί τεχνικά… αλλά όταν βλέπουμε ένα νέο κωδικό, αυτά τα πράγματα είναι συνήθως τακτοποιημένα πριν την έναρξη (της διαπραγμάτευσης)», δήλωσε ο αναλυτής σε συνέντευξή τους.

Αλμα 6% για το ether

Το ether, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, έκανε άλμα 6% και ξεπέρασε τα 1.800 δολάρια μετά την εκτίναξη του bitcoin. Μικρότερα κρυπτονομίσματα, όπως το BNB, το XRP και το Dogecoin σκαρφάλωσαν επίσης απότομα στην αρχή, αλλά στη συνέχεια τα κέρδη τους περιορίστηκαν.

Η SEC έχει εγκρίνει ήδη ETFs που επενδύουν σε futures του bitcoin και του ether, αλλά συνολικά έχει εντείνει τα μέτρα καταστολής στην αγορά των crypto μετά το περσινό κραχ και τη χρεοκοπία της πλατφόρμας FTX, ο συνιδιοκτήτης της οποίας, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, δικάζεται για εξαπάτηση των επενδυτών.

Δύο αναλυτές του Bloomberg Intelligence θεωρούν αναπόφευκτη την έγκριση των spot Bitcoin ETF, όπως και ότι είναι πιθανό να δοθεί το πράσινο φως σε μία σειρά από funds.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ