Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Σκαρφάλωσε πάνω από τα 49.000 δολάρια με την έναρξη των συναλλαγών στα ETFs

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

To bitcoin σκαρφάλωσε πάνω από τα 49.000 δολάρια, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2021, καθώς άρχισαν οι συναλλαγές στα πρώτα αμερικανικά εισηγμένα κεφάλαια (ETF) που επενδύουν απευθείας στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

Η τιμή του αυξήθηκε έως 6,7% στα 49.021 δολάρια, ενισχυμένη από την έγκριση που έδωσε χθες το βράδυ, μετά το κλείσιμο των αγορών, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) σε 11 spot Bitcoin ETF. Στη συνέχεια υποχώρησε κάτω από τα 47.000 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη 2,9% σε σχέση με χθες.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν και για τα 11 ETFs και πάνω από 1,4 δισ. δολάρια άλλαξαν χέρια στα πρώτα 45 λεπτά της διαπραγμάτευσης. Οι συναλλαγές στο ETF του Grayscale Bitcoin Trust έφθασαν τα 634 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. 

Δηλώσεις αναλυτών

«Πρόκειται για ιστορική στιγμή. Σηματοδοτεί ένα θεσμικό κύμα κεφαλαίων και στήριξης στην αγορά και νέα προοπτική για τις αγορές στο νέο έτος», δήλωσε αναλυτής της Cumberland Labs. 

«Ενα πολύ ευρύτερο κοινό επενδυτών θα μπορεί τώρα να αγοράζει bitcoin με εύκολο και αξιόπιστο τρόπο», δήλωσε ο ιδρυτικός εταίρος του Dexterity Capital.

«Τα ETF είναι πραγματικά ένα ορόσημο για τους χρηματοπιστωτικούς συμβούλους, οι οποίοι θα πρέπει τώρα να έχουν άποψη για αυτή την κατηγορία assets», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της CF Benchmarks, η οποία παρέχει δείκτες για αρκετά από τα εγκεκριμένα ETFs. «Πιθανόν να μη τα συστήσουν ακόμη στους πελάτες τους, αλλά το γεγονός ότι αυτά είναι τώρα διαθέσιμα μέσα από ένα ρυθμιζόμενο προϊόν σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον άποψη. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε μία πολύ πιο σταθερές ροές σε αυτή την κατηγορία ενεργητικού», πρόσθεσε.

Οι μετοχές των εταιρειών crypto κινήθηκαν κυρίως πτωτικά. Η μετοχή της MicroStrategy σημείωσε μικρή μεταβολή, ενώ οι εξορυκτικές εταιρείες Marathon Digital και Riot Platforms κινήθηκαν πτωτικά και η Coinbase Global υποχώρησε 1.65%. 

Η SEC απέρριπτε επί μία δεκαετία τις αιτήσεις για τη δημιουργία spot Bitcoin ETFs, με τον επικεφαλής της, Γκάρι Γκένσλερ, να αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό των κλάδο των crypto, για τον οποίο υποστηρίζει ότι βρίθει από απάτες και κακοδιαχείριση. 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα