Νέα
  • ΓΔ: 1446.11 -0.18%
  • Τζίρος: 48,85 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Μειώνεται το ενδιαφέρον για τα ETFs - Καθαρές εκροές για τρεις ημέρες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ενδιαφέρον για τα πολυαναμενόμενα από την αγορά των crypto επενδυτικά κεφάλαια σε bitcoin που διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια (spot Bitcoin ETFs) φαίνεται να μειώνεται, με τις ακαθάριστες εισροές σε αυτά να υποχωρεί την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη των συναλλαγών στις 11 Ιανουαρίου.

Τα εννέα νέα ETFs που παρακολουθούν την τρέχουσα τιμή του bitcoin  είχαν χθες εισροές ύψους περίπου 270 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με έκθεση της JPMorgan Chase. Αν ληφθούν, ωστόσο, υπόψη οι εκροές από το spot Bitcoin ETF της Grayscale Investment (GBTC), το οποίο προέκυψε από τη μετεξέλιξη υφιστάμενου Trust σε Bitcoin, υπήρχαν καθαρές εκροές, συνολικού ύψους περίπου 153 εκατ. δολαρίων, προχθές.

Ηταν η τρίτη συνεχόμενη ημέρα καθαρών εκροών για τα 10 αυτά επενδυτικά κεφάλαια. Οι εκροές προήλθαν αποκλειστικά από το GBTC, το οποίο μετατράπηκε από καταπίστευμα μετά την έγκριση του ETF από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η JPMorgan χαρακτήρισε απογοητευτικές τις ροές αυτές, αναφέροντάς τες ως λόγο για την υποβάθμιση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase Global.

Από το ντεμπούτο τους, τα εννέα νέα ETF έχουν λάβει εισροές ύψους 5,2 δισ. δολαρίων, αντισταθμίζοντας τις εκροές ύψους 4,4 δισ. δολαρίων από το GBTC, αλλά τις τελευταίες ημέρες η ισορροπία αυτή έχει αλλάξει. Ενώ οι ημερήσιες καθαρές εκροές από το GBTC μειώνονται, οι συνολικές εισροές στα άλλα εννέα ETF μειώνονται ακόμη πιο γρήγορα. Οι συνολικές καθαρές εισροές ανέρχονται σε 857 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ακόμη και με την επιβράδυνση της ζήτησης, η ομάδα των spot Bitcoin ETFs σημείωσε την πιο επιτυχημένη έναρξη ETF στην ιστορία τόσο με βάση τις συναλλαγές όσο και με βάση τις ροές, σύμφωνα με τους αναλυτές του Bloomberg Intelligence.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ