Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Πάνω από το 1 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή του μετά από 25 μήνες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το συνολικό ποσό των χρημάτων που έχουν επενδυθεί στο bitcoin ξεπέρασε την Τετάρτη το 1 τρις. δολάρια, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021, καθώς η τιμή του συνεχίζει να σκαρφαλώνει χάρη στις εισροές στα επενδυτικά κεφάλαια που διαπραγματεύονται στα αμερικανικά χρηματιστήρια (bitcoin ETFs).

Η τιμή του bitcoin έφτασε τα 51.694 δολάρια σήμερα, που είναι νέο  υψηλό 25 μηνών, καταγράφοντας αύξηση 4,3% σε σχέση με χθες, εκτινάσσοντας την κεφαλαιοποίηση του στα 1,005 τρις. δολάρια, σύμφωνα με την πλατφόρμα τιμών Coingecko.

Το ιστορικό υψηλό της κεφαλαιοποίησης του bitcoin ήταν τα 1,28 τρις. δολάρια που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με την Coingecko.

Κέρδη 20% τον Φεβρουάριο

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει καταγράψει κέρδη περίπου 20% από τις αρχές Φεβρουαρίου, όντας ήδη σε τροχιά για τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδό του από τον Οκτώβριο.

Στο bitcoin αντιστοιχεί πάνω από το 50% της συνολικής κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων, που έφθασε τα 2,01 τρις. δολάρια.

Οι ισχυρές εισροές στα ETFs στις ΗΠΑ οδήγησαν σε αύξηση των τιμών τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τους αναλυτές, με τις ροές κεφαλαίων στα 11 αμερικανικά spot bitcoin ETFs να αυξάνονται σε 1,64 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα έως την Τετάρτη, όπως έδειξαν στοιχεία της LSEG Lipper.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα