Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Νέα εκτίναξη έφεραν τα ETFs - Ξεπέρασε τα 60.000 δολάρια

Πηγή: Pixabay

Χωρίς φρένα είναι το νέο ράλι του bitcoin, το οποίο ξεπέρασε σήμερα και τα 60.000 δολάρια, χάρη στις υψηλές εισροές στα ETFs που άρχισαν να λειτουργούν τον Ιανουάριο.

Οι εισροές αυτές οδήγησαν σε μία άνοδο περίπου 40% τον Φεβρουάριο, με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο να σημειώνει το μεγαλύτερο μηνιαίο ράλι από τον Δεκέμβριο του 2020.

Πριν από λίγο (16:17 ώρα Ελλάδας), η τιμή του bitcoin διαμορφωνόταν στα 60.466 δολάρια, με κέρδη σχεδόν 6% σε σχέση με χθες.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Εκτινάχθηκε πάνω από 57.000 δολάρια - Στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021

Πάνω από 2 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση

Η συνολική κεφαλαιοποίηση των crypto ξεπέρασε τα 2 τρις. δολάρια αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την πλατφόρμα κρυπτογράφησης CoinGecko, ενώ η τιμή του bitcoin έχει διπλασιαστεί μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες.

Το ψηφιακό νόμισμα είχε κάνει βουτιά μετά το υψηλό των σχεδόν 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021, υποχωρώντας πολύ κάτω από τα 20.000 δολάρια το 2022, για να αρχίσει να ανακάμπτει πέρυσι και να απογειωθεί τους τελευταίους μήνες. Σημειώνεται ότι η προοπτική των ETF σε bitcoin ήταν ένας βασικός μοχλός της ανοδικής πορείας του πέρυσι, ενώ μετά την ίδρυση των επενδυτικών αυτών κεφαλαίων ήρθε η έκρηξη τιμών.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Πάνω από το 1 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή του μετά από 25 μήνες

Το halving και η μείωση των επιτοκίων

Στην εκτίναξη του έχει συμβάλει και η προοπτική του λεγόμενου halving – δηλαδή, της μείωσης στο μισό της νέας εξόρυξης – τον Απρίλιο, μία διαδικασία η οποία είχε προβλεφθεί από τότε που λανσαρίστηκε το bitcoin, για να είναι περιορισμένη η προσφορά του και επομένως να στηρίζεται η τιμή του.

Επιπλέον, η προοπτική μείωσης των επιτοκίων από τη Fed φέτος, με την πρώτη να αναμένεται από την αγορά το καλοκαίρι, έχει τροφοδοτήσει τη διάθεση για επενδύσεις σε assets με υψηλότερες αποδόσεις και μεγαλύτερη μεταβλητότητα τιμών.

«Το Bitcoin καθοδηγείται από τη στήριξη των σταθερών εισροών στα νέα spot ETFs, την προοπτική του halving τον Απρίλιο και τη μείωση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο», δήλωσε αναλυτής  στην πλατφόρμα επενδύσεων λιανικής eToro.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα