Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Ξεπέρασε και τα 71.000 δολάρια - Νέο ιστορικό υψηλό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο υψηλό ρεκόρ σημείωσε το bitcoin σήμερα, συνεχίζοντας το ράλι των τελευταίων εβδομάδων, με την τιμή του να ξεπερνά και τα 71.000 δολάρια. 

Πριν από λίγο (10:40), η τιμή του διαμορφώθηκε στα 71.194 δολάρια, με το ράλι του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο να μη δείχνει σημάδια εξασθένισης, καταγράφοντας άνοδο για έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Μάλιστα, αυξήθηκε έως και τα 71.631 δολάρια, ενώ κέρδη σημείωσαν και μικρότερα κρυπτονομίσματα, όπως το ether, το solana και το avalanche. Από την αρχή του 2024, η τιμή του έχει εκτιναχθεί σχεδόν 70%

Το bitcoin έχει στηριχθεί από τις μεγάλες εισροές κεφαλαίων στα 11 ETFS που δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ φέτος τον Ιανουάριο, τα οποία επενδύουν απευθείας σε αυτό (spot Bitcoin ETFs), στην αναμενόμενη περικοπή στο μισό της νέας προσφοράς του (halving) και στην προοπτική μείωσης των επιτοκίων από τη Fed. 

Οι επενδυτές έχουν «ρίξει» καθαρά ένα ποσό σχεδόν 10 δισ. δολαρίων στα Bitcoin ETFs από τις 11 Σεπτεμβρίου που άρχει η λειτουργία τους. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα