Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Αντίστροφη μέτρηση για το halving - Τι σημαίνει για τους επενδυτές

bitcoin, χρυσός

H αντίστροφη μέτρηση για το halving του bitcoin, μία διαδικασία που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, έχει αρχίσει, με το CNBC να εκτιμά ότι είναι πιθανόν να συμβεί αυτή την εβδομάδα.

Το halving είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του κώδικα, μέσω του οποίου δημιουργήθηκε το κρυπτονόμισμα πριν από 15 χρόνια, με στόχο την περιορισμένη προσφορά που θα εγγυάται ότι η αξία του θα είναι υψηλή.

Ο κώδικας του bitcoin προβλέπει περιορισμένη προσφορά ψηφιακών μονάδων του (token), έως 21 εκατομμύρια, η οποία δημιουργείται από τις αμοιβές των miners για την επικύρωση κάθε ενότητας συναλλαγών, οι οποίες αποτελούν μέρος της αλυσίδας (blockchain).

Η επικύρωση των συναλλαγών γίνεται μέσα από σύνθετη τεχνική-υπολογιστική διαδικασία και είναι αναγκαία καθώς δεν υπάρχει κάποια Αρχή, όπως είναι στην περίπτωση του κανονικού χρήματος οι κεντρικές τράπεζες, που να παίζει τον ρόλο αυτό.

Μειωμένη η νέα προσφορά

Το halving σημαίνει ότι η αμοιβή των miners σε bitcoin θα είναι η μισή από κάθε προηγούμενη, διασφαλίζοντας έτσι ότι η προσφορά του θα είναι περιορισμένη, καθώς θα μειώνεται ο ρυθμός με τον οποίο εισέρχονται στην αγορά νέα bitcoin.

Ο αριθμός των μονάδων bitcoin που κυκλοφορούν είναι ήδη μεγαλύτερος από 20 εκατομμύρια και εκτιμάται ότι θα φθάσει το ανώτατο όριο των 21 εκατομμυρίων τον επόμενο αιώνα.

Ράλι των τιμών στο παρελθόν

Στο παρελθόν, μετά από κάθε halving ακολουθούσε εκτίναξη των τιμών του bitcoin σε νέα ιστορικά υψηλά, αλλά αυτή τη φορά, τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς το ψηφιακό νόμισμα σκαρφάλωσε σε νέο υψηλό επίπεδο – ρεκόρ τον Μάρτιο, πάνω από τα 71.000 δολάρια.

Ο λόγος ήταν η δημιουργία επενδυτικών κεφαλαίων (Spot Bitcoin ETFs) στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2024, τα οποία οδήγησαν σε νέα μεγάλη ζήτηση από τους επενδυτές, με εισροές πολλών δις. δολαρίων σε αυτά.

Επομένως, μένει να φανεί αν το halving θα δώσει επιπλέον ώθηση για νέο ρεκόρ τους επόμενους μήνες, όπως εκτιμούν οι «ταύροι» για το κρυπτονόμισμα. Σήμερα, η τιμή του bitcoin κινείτο στα 63.440 δολάρια.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ