Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ether: Εκρηκτικό ράλι προς τα 3.700 δολάρια εν όψει αποφάσεων για τα spot ETFs

Εκρηκτικό ράλι κάνει το ether εν μέσω αισιοδοξίας ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) θα εγκρίνει μέσα στην εβδομάδα τις αιτήσεις μεγάλων επενδυτικών εταιρειών για σύσταση αμοιβαίων κεφαλαίων στο δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα (spot ether ETFs).

Το ether σημείωνε άνοδο 9% στα 3.680 δολάρια μετά τη χθεσινή εκτίναξη της τιμής του κατά 20%.

Ράλι κάνουν και τα άλλα κρυπτονομίσματα, με το bitcoin να σημειώνει άνοδο 2% και να διαπραγματεύεται κοντά στα 71.350 δολάρια, διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη 8%, όταν ανέκτησε το επίπεδο των 70.000 δολαρίων.

Ανοδικά και οι μετοχές crypto

Οι μετοχές που σχετίζονται με τα crypto ακολούθησαν το ανοδικό κύμα. Η Coinbase και η Microstrategy είχαν άνοδο περίπου 2% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς και η Robinhood ενισχύθηκε 3%.

Αρκετές μετοχές εξόρυξης bitcoin σημείωσαν κέρδη 3%, συμπεριλαμβανομένων των Marathon Digital, Riot Platforms, Iren (πρώην Iris Energy) και CleanSpark.

Οι επενδυτές αισιοδοξούν γα την πιθανότητα η SEC να δώσει το πράσινο φως στις αιτήσεις για spot ether ETF εν μέσω αναφορών ότι έχει ζητήσει επικαιροποιημένα έγγραφα από τους δυνητικούς εκδότες των ETF και από τα χρηματιστήρια, στα οποία αυτά θα διαπραγματεύονται.  Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν ότι πιθανότατα η SEC δεν θα ενέκρινε τέτοια αμοιβαία κεφάλαια.

Στα τέλη της εβδομάδας οι αποφάσεις της SEC

«Το ether σημείωσε άνοδο λίγο αφότου άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι η SEC μπορεί τελικά να εγκρίνει spot Ether ETF αυτή την εβδομάδα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cube Exchange.

«Παρόλα αυτά, όπως και με την έγκριση των spot bitcoin ETFs νωρίτερα μέσα στο έτος, αυτό μου φαίνεται σαν μια κατάσταση του τύπου ‘αγοράστε τη φήμη, πουλήστε την είδηση’ και θα μπορούσα να φανταστώ ένα ράλι μέχρι αυτή την Πέμπτη ... και στη συνέχεια τουλάχιστον ένα σύντομο sell off, ανεξάρτητα από το αν θα εγκριθούν ή όχι τα κεφάλαια», πρόσθεσε.

Οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τις αιτήσεις της VanEck και της Ark Invest αναμένεται να ληφθούν αυτή την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα.

Η BlackRock, η Fidelity, η Invesco, η Grayscale και η Bitwise Asset Management έχουν επίσης κάνει αιτήσεις σύστασης ETF σε ether, για τις οποίες αναμένονται αποφάσεις από τη SEC φέτος.

Με πληροφορίες από CNBC

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ