Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ξέφρενο ράλι και με το ασήμι: Οι μικροεπενδυτές εκτίναξαν την τιμή του πάνω από 10%

Ασήμι
Ασήμι / Πηγή: AP Images

To φράγμα των 30 δολαρίων ανά ουγγιά έσπασε το ασήμι τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, με την τιμή του να αυξάνεται κατά 10%, καθώς όπως όλα δείχνουν η αγορά μεταλλευμάτων μπήκε στο στόχαστρο των μικροεπενδυτών που σορτάρουν συντονισμένα μέσω των social media - και ειδικά του Reddit - σε μία κίνηση που τα διεθνή ΜΜΕ χαρακτηρίζεται ως «εξέγερση» ενάντια στους καρχαρίες της Wall Street.

Πριν υπαναχωρήσει σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, η τιμή του ασημιου εκτινάχθηκε σε υψηλό οκταετίας και σε επίπεδα που δεν είχαν καταγραφεί από το Φεβρουάριο του 2013.

Σημειώνεται ότι τα ενεργά Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) ξεκίνησαν να καταγράφουν εντυπωσιακή άνοδο από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, με τους αναλυτές να προεξοφλούν ότι το ασήμι θα ήταν ο επόμενος «στόχος» των μικροεπενδυτών.

Το έναυσμα είχε ήδη δοθεί μέσω του φόρουμ WallStreetBets της Reddit, όπου το ασήμι είχε χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο short ποντάρισμα στον κόσμο». Η φράση "#silversqueeze" ήταν επίσης δημοφιλής στο Twitter.

 

Ο Cameron Winklevoss, συνιδρυτής της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Gemini, υποστήριξε σε tweet του ότι οι επιπτώσεις ενός #silversqueeze δεν μπορούν να υποτιμηθούν, αλλά και ότι ο χρυσός θα μπορούσε να ήταν ο επόμενος...

Αναλυτές τονίζουν ωστόσο ότι το ασήμι διαφοροποιείται σημαντικά σε ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις μετοχές εταιρειών όπως η GameStop, καθώς πολλά funds έχουν ξεκάθαρες long τοποθετήσεις στο μέταλλο, ενώ η αξία που έχει το ασήμι σε θησαυροφυλάκια μόνο στο Λονδίνο ανέρχεται περί τα 48 δισ. δολάρια.


 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα