Νέα
  • ΓΔ: 1242.29 +1.97%
  • Τζίρος: 118,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Βουτιά στις ρωσικές εξαγωγές μετά τη μείωση της παραγωγής

Τα σχέδια της Ρωσίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου φαίνεται να συνάδουν με τη βουτιά των εξαγωγών της με πλοία την περασμένη εβδομάδα.

Οι ροές μειώθηκαν κατά 1,24 εκατ. βαρέλια την ημέρα, η μεγαλύτερη εβδομαδιαία μείωση από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν καταιγίδες κτύπησαν δύο εξαγωγικά λιμάνια.

Ετσι, οι εξαγωγές υποχώρησαν κάτω από τα 3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, για πρώτη φορά μετά από οκτώ εβδομάδες, σύμφωνα με στοχεία που συλλέγει το Bloomberg.

H Μόσχα δεσμεύτηκε να μειώσει την παραγωγή της κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο σε αντίδραση στο πλαφόν στις τιμές πώλησης που επέβαλε η G7, ενώ επέκτεινε τη μείωση αυτή έως το τέλος του έτους.

Την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας είπε ότι η παραγωγή  μειώθηκε 700.000 βαρέλια την ημέρα τον Μάρτιο, κάτι που θα σήμαινε ότι η βουτιά στις ροές μέσω θαλάσσης θα συνεχισθεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Αν και η βουτιά στις εξαγωγές μπορεί να είναι μία πρώτη ένδειξη μικρότερης παραγωγής, τα εβδομαδιαία στοιχεία είναι ασταθή.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ