Νέα
  • ΓΔ: 1237.34 +1.57%
  • Τζίρος: 91,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Οι φόβοι για τα επιτόκια μείωσαν την τιμή του μπρεντ στα 83 δολάρια

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σημαντικά σήμερα, υποχωρώντας 2% καθώς οι πιθανές αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ επισκίασαν τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία της Κίνας και τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε 1,7 δολάρια στα 83,07 δολάρια το βαρέλι ενώ του αμερικανικού αργού (WTI) μειώθηκε 1,64 δολάρια στα 79,22 δολάρια. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από τα 85 δολάρια στις αρχές Απριλίου, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής του κατά περισσότερο από 1 εκατ. βαρέλια από τον Μάιο.

Η μείωση αυτή προστέθηκε στη μείωση κατά 2 εκατ. βαρέλια το περασμένο φθινόπωρο, με δεδομένη την επιδίωξη των χωρών του καρτέλ να αυξήσουν τις τιμές και να μεγιστοποιήσουν τα έσοδά τους. 

Ο πρόεδρος της Atlanta Fed, Ράφαελ Μπόστιτς, δήλωσε χθες ότι η Fed είναι πιθανό να προχωρήσει σε μία ακόμη αύξηση επιτοκίων καθώς η αμερικανική κεντρική τράπεζα συνεχίζει τη μάχη κατά του πληθωρισμού.

Οι αγορές δίνουν πιθανότητα 86% σε μία αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο.

Αξιωματούχοι της ΕΚΤ ανησυχούν επίσης για τον πληθωρισμό και έχουν δηλώσει ότι πρέπει να συνεχισθούν οι αυξήσεις των επιτοκίων.

Τα στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ δεν έφεραν ράλι

«Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Κίνα δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν σε ράλι των τιμών ενέργειας», σημείωσε ο αναλυτής πετρελαίου στην PVM Oil.        

Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 4,5% στο πρώτο τρίμηνο, περισσότερο από το αναμενόμενο και η παραγωγή των διυλιστηρίων της αυξήθηκε σε επίπεδα – ρεκόρ τον Μάρτιο.       

Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,68 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.   

Αυξάνοντας την πίεση στις τιμές του πετρελαίου, τα ασιατικά συνέχισαν να αγοράζουν ρωσικό αργό τον Απρίλιο. Σύμφωνα με traders, η Ινδία και η Κίνα έχουν αγοράσει τις μεγαλύτερες ποσότητες ρωσικού πετρελαίου τον Απρίλιο σε τιμές υψηλότερες από το πλαφόν των 60 δολαρίων το βαρέλι που επέβαλε η Δύση                                                                                           

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ