Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Συνθήκες πανικού στην αγορά - Βουτιά 7% των τιμών πριν ανακάμψουν

Μεγάλες είναι σήμερα οι διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου μετά τη χθεσινή βουτιά τους, με την αγορά να ανοίγει σήμερα σε συνθήκες πανικού για να καλύψει στη συνέχεια τις απώλειες.

Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI κατρακύλησε αρχικά 7.2% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2021, εν μέσω ανησυχιών ότι μία ύφεση της αμερικανικής οικονομίας θα πλήξει τη ζήτηση.

Αργότερα, η τιμή ανέκαμψε και διαπραγματευόταν στα 69 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 0,6%, ενώ η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 0,9% στα 73 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Κάτω από τα 75 δολάρια για πρώτη φορά από τον Μάρτιο - Τι φοβούνται οι traders

Πωλήσεις πανικού

«Είχαμε ξανά πωλήσεις πανικού, διογκωμένες από τις συναλλαγές με αλγόριθμο, χωρίς αμφιβολία», δήλωσε ο ιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Vanda Insights.

Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει 14% φέτος, κάτι που δείχνει ότι το σχέδιο του ΟΠΕΚ να αυξήσει τις τιμές με τη μείωση της παραγωγής του δεν έχει έως τώρα αποτελέσματα.

«Οι ανησυχίες για την εξασθένιση της οικονομικής ανάπτυξης σε μεγάλες οικονομίες οδήγησαν σε νέες καθοδικές πιέσεις στα εμπορεύματα… Το κλίμα είναι πιθανό να παραμείνει πτωτικό στην αγορά πετρελαίου», σημείωσαν αναλυτής της ANZ Group.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Εκτος σερί μήνας απωλειών λόγω επιδείνωσης των προοπτικών ζήτησης

Μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν από αμερικανικές υπηρεσίες έδειξαν μείωση της ζήτησης βενζίνης και αύξηση της προσφοράς καυσίμων. Η ζήτηση για αεροπορικά καύσιμα μειώθηκε επίσης, αν και παρέμεινε σε επίπεδα ελαφρά υψηλότερα από τα περσινά.

Οι πτωτικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου φέτος οφείλονται και στο γεγονός ότι οι ρωσικές ροές ήταν πιο ανθεκτικές, παρά τη δέσμευση της Μόσχας να μειώσει την προσφορά και το πλέγμα των κυρώσεων της Δύσης.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα