Νέα
  • ΓΔ: 1239.74 +1.76%
  • Τζίρος: 107,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Αλμα 3% των τιμών καθώς μειώθηκαν οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε σχεδόν 3% σήμερα καθώς οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ μειώθηκαν και ορισμένοι traders θεώρησαν υπερβολική την πρόσφατη κατρακύλα της επί τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο.

Τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο συνέβαλαν στο να σκαρφαλώσει η τιμή του πετρελαίου κατά 4% παρά το γεγονός ότι η σφιχτή αγορά εργασίας θα μπορούσε να πείσει τη Fed να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα.

Η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε κατά 1,83 δολάρια ή 2,4% στα 77,13 δολάρια το βαρέλι στις 15.00 (ώρα Ελλάδας), ενώ του αμερικανικού αργού (WTI) αυξήθηκε κατά 2,06 δολάρια ή 2,9% στα 73,40 δολάρια.

Το μπρεντ έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με πτώση 5,3%, ενώ το αμερικανικό αργό έκανε βουτιά 7,1% παρά την ανάκαμψη της Παρασκευής. Ο Ole Hansen, επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων της Saxo Bank, δήλωσε ότι η πρόσφατη μείωση της τιμής του πετρελαίου ήταν υπερβολική.  Στο ίδιο μήκος κύματος, αναλυτές της Goldman Sachs το Σάββατο δήλωσαν ότι οι ανησυχίες για τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση ήταν «τραβηγμένες».

Τον Μάιο αρχίζουν οι εθελοντικές μειώσεις στην παραγωγή ορισμένων χωρών του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ+), με την επόμενη συνεδρίασή του να είναι προγραμματισμένη για τις 4 Ιουνίου.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ