Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Αυξάνονται οι τιμές τού χρυσού - Η κρίση στη Μέση Ανατολή ωθεί τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν σήμερα Παρασκευή, καθώς η κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή αύξησε τη ζήτηση ασφαλών καταφυγίων.

Οι αμερικανικές και οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν σειρά επιθέσεων εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, ως αντίποινα στις επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Τα αντίποινα των ΗΠΑ κατά των Χούθι πυροδοτούν τις τιμές - Φόβοι για επέκταση της σύγκρουσης

Τα πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αύξησαν τη ζήτηση για χρυσό, καθώς ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι συνήθως οδηγούν τους επενδυτές προς πιο παραδοσιακά καταφύγια. 

Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,3% στα 2.034,78 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που λήγουν τον Φεβρουάριο εκτινάχθηκαν σχεδόν 1% στα 2.038,80 δολάρια ανά ουγγιά έως τις 05:14 ώρα Ελλάδας.

Ωστόσο, ενώ οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν, κλείνουν την εβδομάδα οριακά χαμηλότερα, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την πορεία των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο χρυσός αναμένεται να επωφεληθεί από ένα περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων, δεδομένου ότι τα υψηλά επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε πολύτιμες ράβδους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ