Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών μετά την άνοδο 2,5% το περασμένο διήμερο

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα, μετά από την άνοδο 2,5% που σημείωσαν το προηγούμενο διήμερο.

Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε πριν λίγο κατά 0,8% στα 83 δολάρια το βαρέλι καθώς τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 8 εκατ. βαρέλια, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

Η πτώση των τιμών σημειώθηκε εν μέσω εξασθένισης του ράλι των μετοχών και ενίσχυσης του δολαρίου. Σημειώνεται ότι το ισχυρότερο δολάριο κάνει ακριβότερο το πετρέλαιο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Μικρή μηνιαία άνοδος

Οι τιμές του αργού είναι σε τροχιά για να σημειώσουν μικρή μηνιαία άνοδο, αν και εξακολουθούν να κινούνται σε ένα σχετικά στενό εύρος τιμών. Η άνοδος οφείλεται στη μείωση της προσφοράς από τις χώρες του ΟΠΕΚ+, η οποία αναμένεται να παραταθεί για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς και στην ένταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και τις επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν παράγοντες που συγκρατούν τις τιμές, όπως η αύξηση της προσφοράς από χώρες εκτός του ΟΠΕΚ+, κυρίως τις ΗΠΑ, αλλά και την ανησυχία για τη ζήτηση καθώς η παγκόσμια οικονομία κινείται με χαμηλούς ρυθμούς.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για την αύξηση της ζήτησης από την Κίνα, η οποία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής, καθώς η ανάκαμψη της οικονομίας της μετά την πανδημία εξασθενεί και η στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα θα μειώσει την κατανάλωση, σύμφωνα με έκθεση της China National Petroleum.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα