Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Κακάο: Βουτιά 8,6% των τιμών καθώς ο πιο υγρός καιρός ευνοεί την παραγωγή

κακάο

Τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης για το κακάο σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση τιμών εδώ και μία εβδομάδα καθώς η πρόβλεψη για πιο υγρό καιρό αναμένεται να είναι ευεργετική για τους βασικούς παραγωγούς.

Στη Γκάνα και τη Βόρεια Ινδονησία οι βροχές θα βελτιώσουν αρκετά τις συνθήκες, δήλωσε μετεωρολόγος της Maxar Technologies.

Η Ακτή Ελεφαντοστού θα επωφεληθεί επίσης από τον υγρό καιρό, δήλωσε ο ίδιος, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται περισσότερες βροχοπτώσεις για να τερματιστεί εντελώς η ξηρασία που πιέζει τις καλλιέργειες.

Η έλλειψη υγρασίας στους κορυφαίους παραγωγούς κακάο της Δυτικής Αφρικής έχει επιβαρύνει την προσφορά σε μια αγορά που έχει ήδη πληγεί από τη γήρανση των δέντρων και τις ασθένειες.

Οι τιμές σημείωσαν ανάκαμψη 9% την περασμένη εβδομάδα, με τους διαχειριστές κεφαλαίων να ενισχύουν τα καθαρά ανοδικά στοιχήματά τους σε υψηλό τριών εβδομάδων.

Παρόλα αυτά, ορισμένοι αναμένουν ότι η τιμή ρεκόρ που σημειώθηκε στα μέσα Απριλίου ήταν το αποκορύφωμα του ιστορικού ράλι. Στις συναλλαγές της Δευτέρας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν έως και 8,6%.  

Στην Γκάνα, ο συνδυασμός βροχής και ηλιοφάνειας ήταν καλός για το κακάο και οι καλλιεργητές θα ήθελαν να συνεχιστεί αυτό το μοτίβο, δήλωσε αγρότης.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ