Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Νέα πτώση των τιμών σήμερα λόγω αμερικανικών επιτοκίων και αποθεμάτων

Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την πτωτική πορεία τους σήμερα, υποχωρώντας για τρίτη συνεχόμενη, εν μέσω προσδοκιών ότι οι μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων ενδέχεται να αναβληθούν λόγω του συνεχιζόμενου πληθωρισμού, επηρεάζοντας ενδεχομένως τη ζήτηση στις ΗΠΑ.

Οι τιμές υποχώρησαν επίσης και καθώς τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλέστηκαν στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API), ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα μειώνονταν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωναν λίγο πριν τις 17:00 απώλειες 1,3% στα 81,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ είχε υποχωρήσει 1% και χθες.

«Οι τιμές του αργού πιέζονται από τα θεμελιώδη μεγέθη, με τον ΟΠΕΚ+ να επεκτείνει πιθανότατα τις περικοπές παραγωγής στη σύνοδο του Ιουνίου για να στηρίξει τις τιμές»,  δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής εμπορευμάτων της Saxo.

Υπάρχει δρόμος για τη μείωση των επιτοκίων της Fed

«Ο χρόνος μείωσης των επιτοκίων της Fed είναι στην καλύτερη περίπτωση αμφίβολος», δήλωσε στέλεχος της χρηματιστηριακής πετρελαϊκής εταιρείας PVM.

Στελέχη της Fed δήλωσαν χθες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να περιμένει αρκετούς ακόμη μήνες για να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός έχει πράγματι επιστρέψει σε τροχιά προς τον στόχο του 2% πριν μειώσει τα επιτόκια.

Το υψηλότερο κόστος δανεισμού μπορεί να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και να πιέσει τη ζήτηση πετρελαίου.Οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης πολιτικής της Fed και τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ από την Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA) που αναμένονται αργότερα την Τετάρτη.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ