Νέα
  • ΓΔ: 1022.81 -0.06%
  • Τζίρος: 20,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιαπωνία: Χαμηλό 32 ετών για το γιεν έναντι του δολαρίου

Πηγή: Unsplash

Συνεχίζει να διευρύνει τις απώλειες του έναντι του δολαρίου το ιαπωνικό γιεν, που νωρίτερα «άγγιξε» υψηλό 32(!) ετών έναντι του αμερικανικού νομίσματος κάτω από τα 151 γιεν.

Συγκεκριμένα στα 151,34 γιεν έναντι του δολαρίου κατάγραψε το χαμηλότερο σημείο του από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ενώ πρόσκαιρα πλησίασε και τα 150 γιεν, με αποτέλεσμα ιαπωνικά δημοσιεύματα να σχολιάζουν πως είναι πιθανή μια νέα παρέμβαση από τις αρχές για να στηρίξουν το νόμισμα.

Τον περασμένο μήνα οι ιαπωνικές αρχές διέθεσαν ήδη περίπου 20 δισ. δολάρια για να παρέμβουν στις αγορές συναλλάγματος.

Συνολικά από τις αρχές της χρονιάς το ιαπωνικό νόμισμα έχει χάσει σχεδόν 24% της αξίας του έναντι του δολαρίου, μια πορεία που αντανακλά το αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στη νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που διατηρεί ακόμη μια εξαιρετικά χαλαρή πολιτική και τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες της Δύσης και κυρίως την αμερικανική Fed, που έχουν αρχίσει να αυξάνουν δυναμικά τα επιτόκια τους και να παίρνουν πίσω τα μέτρα στήριξης.

Μάλιστα, χθες, Πέμπτη, η Τράπεζα της Ιαπωνίας δήλωσε πως θα δρομολογήσει ένα νέο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, διαθέτοντας 250 δισ. γιεν (ήτοι 1,7 δισ. δολάρια) προκειμένου να μειώσει τις αποδόσεις στα ιαπωνικά ομόλογα.

Με πληροφορίες από Financial Times

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ