Νέα
  • ΓΔ: 1446.93 +0.07%
  • Τζίρος: 52,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Στερλίνα: Σκαρφάλωσε σε υψηλό 22 μηνών έναντι του ευρώ

Σε υψηλό 22 μηνών σκαρφάλωσε σήμερα η στερλίνα έναντι του ευρώ, συνεχίζοντας τη χθεσινή άνοδο της ισοτιμίας της, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Το ευρώ υποχώρησε χθες, μετά την ενίσχυση των ευρωσκεπτικιστών στις ευρωεκλογές και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία από τον πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Μια νίκη της δεξιάς στις βουλευτικές εκλογές, ο πρώτος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου, θα δημιουργούσε ένα νέο πολιτικό τοπίο θα μπορούσε να θέσει σημαντικά προβλήματα στις προσπάθειες της ΕΕ για μεγαλύτερη ενοποίηση,  αποδυναμώνοντας το ευρώ.

Το δολάριο κυμαινόταν κοντά σε υψηλό ενός μηνός έναντι του ευρώ, καθώς οι traders προετοιμάζονται για την αυριανή απόφαση της Fed για τα επιτόκια και τις νέες προβλέψεις των στελεχών της  καθώς και για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Μάιο.

Η στερλίνα σημείωνε άνοδο 0,25% στις 84,33 πένες ανά ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2022.

Τα σενάρια για την ισοτιμία

Ο επικεφαλής για τις παγκόσμιες αγορές της MUFG επισήμανε ότι το ευρώ διέσπασε τη σημαντική τεχνική στήριξη στο επίπεδο των 0,85 στερλινών, το οποίο είχε δοκιμαστεί και άντεξε στη διάρκεια του 2023΄.

Ο ίδιος αναμένει ότι το ενιαίο νόμισμα θα σκαρφαλώσει ξανά σε ένα εύρος 0,85-0,86 στερλινών,, εάν το κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν δεν είναι ο νικητής στις εκλογές και θα πέσει προς τα χαμηλά επίπεδα των αρχών του 2022 - πιο κοντά στις 0,83 στερλίνες -  εάν το κόμμα της Λεπέν είναι πρώτο, αλλά δεν καταφέρει να έχει την  πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, όπως έδειξε χθεσινή δημοσκόπηση.

Οι αγορές χρήματος προεξόφλησαν μια πιθανότητα 40% για μείωση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας κατά 25 μονάδες βάσης τον Αύγουστο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ