Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανοιγμα στις 882 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη  

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Συνθήκες καλές για νέα άνοδο για τον Γενικό Δείκτη σήμερα, έστω και εάν έχει αυξηθεί η μεταβλητότητα, με τις αμερικανικές αγορές να κλείνουν ασθμαίνουσες ανοδικά χθες βράδυ και τις ευρωπαϊκές αγορές να ξεκινούν ανοδικά το πρωί της Πέμπτης, Οι προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας (4,2% ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ, λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω διάφοροι ξένοι οίκοι) δημιουργούν κάποια αισιοδοξία.

Ωστόσο για πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη αυτή θα απαιτηθεί:

  • να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός
  • να ανοίξει σταδιακά η οικονομία και ο τουρισμός

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στα επίπεδα των 880 και χρειάζεται λίγη ώθηση για επιστρέψει και πάλι πάνω από τις 900 μονάδες. Η ώθηση την περίοδο αυτή έρχεται κυρίως από τις τραπεζικές μετοχές που παραμένουν σε ανοδική φάση, με εξαίρεση τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς που υποχωρεί εξ' αιτίας της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Προφανώς, funds και Ταμεία θέλουν ρευστότητα για να τοποθετηθούν στην αύξηση και να αξιοποιήσουν τους όρους που ανακοινώθηκαν χθες στην Γεν. Συνέλευση των μετόχων. Ο πρόεδρος της Τράπεζας κ. Μεγάλου διασαφήνισε χθες ότι οι παλαιοί μέτοχοι θα τύχουν ευνοϊκής αντιμετώπισης σε ότι αφορά τους όρους της αύξησης.

Από τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, η μετοχή της Eurobank βρίσκεται αντίσταση στα 0,8 ευρώ, η μετοχή της Alpha Bank παραμένει ισχυρή εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ μεταβλητότητα εμφανίζει η μετοχή της ΕΤΕ. Ο ΟΤΕ δείχνει ότι κινείται σταθεροποιητικά κάτω από  τα 12 ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ έχει εκλάμψεις μετά από μία περίοδο συσσώρευσης ενώ παρά τις μικροδιορθώσεις σε ανοδικό momentum είναι ΔΕΗ , Μυτιληναίος, Motor Oil.  Πολύ καλή η συγκυρία για τη μετοχή Titan International ενώ αθόρυβα αυξάνεται η μετοχή της Coca Cola. Σε ανοδική φάση Ιντρακόμ και Ιντραλότ.

Το ενδιαφέρον εδώ και μερικές συνεδριάσεις είναι ότι ορισμένες μετοχές μεσαία κεφαλαιοποίησης παραμένουν επιλογές ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ