Νέα

ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Κάτω από τις 2.080 μονάδες μετά το άνοιγμα της αγοράς

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν πτωτικά σήμερα με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί κατά 0,9%, τον γαλλικό CAC να μειώνεται κατά 0,86% , τον ιταλικό MIB να υποχωρεί κατά 1,35% και τον πανευρωπαϊκό  Eurostoxx 50. 

H πτώση αποδίδεται στην πίεση των ασιατικών αγορών που μεταδόθηκε και στην Ευρώπη και σε ενεργειακούς λόγους. Ουσιαστικά όμως είναι  μία βραχυπρόθεσμη 'αποθέρμανση' των αγορών από τα ιστορικά υψηλά στα οποία βρίσκονται εδώ και δύο μήνες.

Χ.Α.: Στον απόηχο των επιχειρηματικών συμφωνιών η αγορά

Την αλλόκοτη (άνευ εισαγωγικών) συμπεριφορά της αγοράς χθες είδαν αρκετοί εμπλεκόμενοι στο ελληνικό χρηματιστήριο. Σε μία μέρα ανόδου και ειδήσεων, το ελληνικό χρηματιστήριο διόρθωσε. 

Η σημερινή πτωτική ημέρα των ευρωπαικών αγορών οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τις 2.080 μονάδες, τον Γενικό Δείκτη κατά την έναρξη της συνεδρίασης. 

Στα πρώτα λεπτά βρίσκεται στις 2.078 μονάδες με υποχώρηση 0,4%. Από τις μετοχές που συναλλάσονται οι 22 ήταν ανοδικές και οι 40 πτωτικές.  

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap υποχωρεί κατά 0,47% , ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά 0,28% ενώ ο τραπεζικός δείκτης συνεχίζει να πιέζεται υποχωρώντας κατά 0,55% με πιέσεις και στις 4 συστημικές μετοχές. Ανοδικά στα πρώτα λεπτά κινούνται Metlen, ΔΑΑ , Lamda Develpment , Coca Cola HBC, Αutohellas.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ