Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Τα αποτελέσματα εκτίναξαν ΟΤΕ και ΕΤΕ, σε ανοδικό κανάλι η Coca Cola HBC

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Πυρκαγιές – επιχειρηματική δραστηριότητα

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορείς να γράψεις για τo χρηματιστήριο σε μία κόλαση πυρκαγιών που όλοι βιώνουμε. Αν θέλουμε να επικεντρωθούμε αμιγώς επιχειρηματικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην περιοχή της Βόρειας Αττικής που πλήττεται υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις και κάποιες εισηγμένες σε μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα προς τα Οινόφυτα. Εκτός από τον ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι, υπάρχουν γραφεία και αποθήκες των ΕΛΧΑ, της Jumbo στη ζώνη των Οινοφύτων μετά το 50ό χλμ. της Ε.Ο. Δεν κινδυνεύουν προς το παρόν.

Γενικός Δείκτης

Ο Γενικός Δείκτης υπερέβη τις 900 μονάδες εξαιτίας της ανόδου του ΟΤΕ και των τραπεζικών μετοχών. Οι συναλλαγές ήταν ικανοποιητικές για την περίοδο (Αύγουστο) που διανύουμε. Το 90% των χθεσινών συναλλαγών έγιναν σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Απούσες από την άνοδο και τις συναλλαγές οι μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Αμερικανικές αγορές

Η μείωση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ έφερε άνοδο στους χρηματιστηριακούς δείκτες. Ο Dow Jones επιστρέφει προς τις 35.000 μονάδες. Ανοδικά λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων κινείται και ο S&P 500. H μεταβλητότητα αυτή θα διαρκέσει για αρκετό διάστημα, εκτιμούν οι αναλυτές.

ΕΧΑΕ - Χρηματιστήριο Βελιγραδίου

Το Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX) ενώνει τις δυνάμεις του με το Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου (BELEX), προκειμένου τα δύο Χρηματιστήρια να αυξήσουν συνολικά την επιρροή τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και να επωφεληθούν από νέες ευκαιρίες.

Αυτή η συνεργασία βασίζεται σε δύο βασικές αρχές: την αμοιβαία πεποίθηση ότι οι κεφαλαιαγορές τους αντίστοιχα θα πρέπει να αναλάβουν έναν πιο επιδραστικό ρόλο, με στόχο μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη για τις τοπικές οικονομίες και με βάση το κοινό όραμα ότι μόνο με συνεργασίες οι Περιφερειακές Αγορές θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και αποδοτικά τις εντεινόμενες προκλήσεις και θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους εκδότες τους, τόσο στην ΕΕ όσο και διεθνώς.

Στο πλαίσιο αυτό, το Χρηματιστήριο Αθηνών προχώρησε σε όλα τα απαιτούμενα βήματα ώστε να λάβει την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Σερβίας για την απόκτηση μεριδίου 10,24% των μετοχών του Χρηματιστηρίου του Βελιγραδίου (BELEX).

ΟΤΕ

Η μετοχή της ημέρας. Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε νωρίς το πρωί (πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης) τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2021 και η αγορά αντάμειψε τη μετοχή με σημαντική άνοδο και αυξημένους όγκους συναλλαγών.

ΕΤΕ

Η ΕΤΕ ανακοίνωσε αποτελέσματα α’ εξαμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Κέρδη μετά από φόρους ενισχυμένα κατά 34% σε ετήσια βάση, στα 622 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα για το α' εξάμηνο του 2021. Τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν μάλιστα αύξηση 58% σε ετήσια βάση, στα 208 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) μειώθηκε σε 4 δισ. ευρώ και πιο ειδικά το υπόλοιπο NPEs μετά από προβλέψεις υποχώρησε στο 1,4 δισ. ευρώ. Ο δείκτης CET1 διαμορφώθηκε στο 16%, με τον Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 17%. H μετοχή εκτινάχθηκε (πριν ακόμη ανακοινωθούν τα αποτελέσματα) και οι επαγγελματίες αναμένουν συνέχεια. Σας το είχαμε αναφέρει ότι εδώ και μία εβδομάδα υπήρχε ανοδική τάση.

Eurobank

Έπιασε τα 0,80 ευρώ η μετοχή (δεν είναι είδηση). Είδηση θα είναι εάν καταφέρει να ξεφύγει πάνω από τα 0,90 ευρώ. Οι εκτιμήσεις αναλυτών θεωρούν ότι και η Eurobank θα έχει καλά αποτελέσματα στο α’ εξάμηνο.

Titan Int

Οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ (αποτελούν περίπου το 60% των συνολικών δραστηριοτήτων του ομίλου) είναι βελτιωμένες και αυτό τροφοδοτεί την ανοδική κίνηση στη μετοχή.  Από φύση, η μετοχή της Titan είναι συντηρητική μετοχή και ανεβαίνει με αργούς ρυθμούς και διορθωτικές κινήσεις. Αλλά κανείς δεν έχασε επενδύοντας σε μετοχές αξίας (value stocks).

Intralot

Οι πρόσφατες νομικές και όχι μόνο εξελίξεις στην Αμερική έφεραν σημαντική άνοδο στη μετοχή και με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Ελλάκτωρ

Εν μέσω έντονων μετοχικών μεταβολών, η μετοχή προσέγγισε ανοδικά τα 1,45 ευρώ. Οι επενδυτές δίνουν πίστωση χρόνου για να ορθοποδήσει ο πάλαι ποτέ ισχυρός όμιλος. Τουλάχιστον η ρευστότητα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα δημιουργήσει κεφαλαιακές βάσεις για τα επόμενα 2 χρόνια. Αυτό που πρέπει να ανασυγκροτηθεί τώρα είναι η παραγωγική δομή και η αύξηση του ανεκτέλεστου. 

Coca Cola HBC

H μετοχή έφτασε πολύ κοντά στα 33 ευρώ (32,89) ενδοσυνεδριακά, αλλά στο τέλος της συνεδρίασης έχασε τα αρχικά της κέρδη. Παραμένει σε ανοδικό κανάλι λόγω συγκυρίας και ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων.  

Alpha Bank

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις της Bank of America σε νέα ανάλυσή της, σχετικά με τις δύο πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε η Alpha Bank στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας να διατηρηθεί ο Δείκτης Κεφαλαίων σε καλά επίπεδα και να αντισταθμιστεί η κατανάλωση κεφαλαίου που απαιτείται για την ταχεία μείωση των ΜΕΑ στην οποία στοχεύει η τράπεζα.

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές του οίκου, και οι δύο πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος του καλά δομημένου επιχειρηματικού σχεδίου «Project Tomorrow», που ανακοίνωσε η Διοίκηση της Τράπεζας τον Μάιο. Η Bank of America επικροτεί το επενδυτικό πλάνο αναδιάρθρωσης της Alpha Bank, γιατί στηρίζεται σε έναν ισχυρό Δείκτη Κεφαλαίων, παράλληλα με την ταχεία απομόχλευση του ισολογισμού.

Αlpha Aστικά Ακίνητα

Mας έκανε εντύπωση η μεγάλη άνοδος της μετοχής τις τελευταίες ημέρες.  Με δεδομένες τις τραπεζικές εξελίξεις να περιμένουμε κάποια θεαματική κίνηση (χρηματιστηριακά) ή είναι το δυνατό το χαρτοφυλάκιο ακινήτων;

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ