Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Μετοχή της ημέρας η ΔΕΗ, συνεχίζει ακάθεκτη η Frigoglass

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Ξένες Αγορές

Το «καμπανάκι» κινδύνου χτυπούν όλο και περισσότεροι οίκοι για τις υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών και την εκτιμώμενη κερδοφορία 2022, που μαζί με τη σταδιακή μείωση επαναγοράς ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες μπορεί να οδηγήσουν σε «χρηματιστηριακή καταιγίδα». Το χθεσινοβραδινό βασικό θέμα του imerisia.gr απεικονίζει πλήρως την κατάσταση. Ενδεικτικά, η Morgan Stanley σε χθεσινή της αναφορά τονίζει ότι το consensus των κερδών των ευρωπαϊκών εταιρειών το 2022 μοιάζει πολύ χαμηλό και ο δείκτης EPS (κέρδη ανά μετοχή) διαμορφώνει αύξηση 7%. Επίσης η Deutsche Bank βλέπει σημαντική αύξηση του κινδύνου για μια «σκληρή» διόρθωση στις χρηματιστηριακές αγορές.

Ελληνικό χρηματιστήριο

Μικρή ανοδική κίνηση, αλλά με πολλές μετοχικές παραμέτρους και επιχειρηματικές εξελίξεις. Αυτό το σενάριο θα το δούμε συχνά το επόμενο διάστημα. Δηλαδή σε επίπεδο Γενικού Δείκτη να μην έχουμε μεγάλες εξελίξεις και να βλέπουμε εξελίξεις στις επιχειρήσεις. Ήδη οι ρυθμοί κερδοφορίας των εισηγμένων είναι πολύ καλοί και κάποιοι έχουν ενσωματωθεί στις μετοχές. Επίσης αρκετές εξαγορές και συγχωνεύσεις γίνονται και θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Σε ό,τι αφορά την πορεία τού ΓΔ, πλέον ας είμαστε ικανοποιημένοι να δούμε μία κίνηση πάλι προς τις 910-920 μονάδες σε περίπτωση ανόδου. Η πρώτη στήριξη σε πτώση είναι οι 900 μονάδες (το είδαμε πρόσφατα) και εάν η πτώση ενταθεί πηγαίνουμε πίσω στις 860 μονάδες. Η εβδομαδιαία διόρθωση του Γενικού Δείκτη ήταν μόλις 1,5%. Από την αρχή του χρόνου η απόδοσή του φτάνει στο 11,4%.

Ελληνικό χρέος – Ομόλογα

Την Παρασκευή αναμένεται η έκθεση της Deutsche Bank για το ελληνικό αξιόχρεο, μετά το τέλος της συνεδρίασης. Τα ελληνικά ομόλογα έχουν εξαιρετική κίνηση τις τελευταίες ημέρες. Αυτό που τους λείπει είναι η επενδυτική βαθμίδα. Εάν γίνει μέχρι το τέλος του 2021, θα είναι εξαιρετικό γεγονός για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα. Οι περισσότεροι αναλυτές το βλέπουν στο α' τρίμηνο 2022.

ΔΕΗ

Η μετοχή της ημέρας λόγω και της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση στην Ελλάδα. Στα 2,1 δισ. ευρώ έφθασε το τίμημα για το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ. Πλειοδότης αναδείχθηκε η Spear WTE Investments Sarl, μέλος του Macquarie Infrastructure and Real Assets Group (MIRA), με προσφορά ύψους 2,116 δισ. ευρώ. Το αυστραλιανό fund επικράτησε των CVC Capital, KKR και του (επίσης από την Αυστραλία) First Sentier που είχαν κληθεί να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, η προσφορά παραπέμπει σε μία αποτίμηση η οποία ανέρχεται στο 151% της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί από τα αρμόδια εταιρικά όργανα της ΔΕΗ ΑΕ. Η μετοχή της ΔΕΗ έχει πραγματοποιήσει άνοδο 30% από τις αρχές του 2021.

ΕΥΔΑΠ

Θα προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου 0,23 ευρώ ανά μετοχή. Τη Δευτέρα θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου. Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 από την Τράπεζα Πειραιώς. Μία μετοχή ιδανική για θεσμικά χαρτοφυλάκια και συντηρητικούς ιδιώτες επενδυτές.

Ιντραλότ

Ανακοίνωσε αποτελέσματα α' εξαμήνου πολύ καλά σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά. Βέβαια η εταιρεία ήταν σε αρκετά δύσκολη κατάσταση πέρυσι από την πλευρά του ύψους των δανείων της, ενώ μετά τις πρόσφατες ρυθμίσεις ο ορίζοντας είναι πιο ξεκάθαρος. Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά 15,84% κατά τη σημερινή συνεδρίαση, έχοντας ανέλθει ενδοσυνεδριακά και σε υψηλότερα επίπεδα.

ΟΤΕ

Μία πολύ καλή συνεδρίαση είχε ο ΟΤΕ χθες, με τη μετοχή να εδραιώνεται πάνω από τα 16,3 ευρώ. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς ποσοστού 30% της Telekom Romania Mobile, έναντι ποσού 58,9 εκατ. ευρώ, είναι μια κίνηση που τον φέρνει να ελέγχει σχεδόν το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και να έχει δεσπόζουσα θέση στις ρουμανικές τηλεπικοινωνίες.

Frigoglass

Συνεχίζει ακάθεκτη η μετοχή μετά την αναδιάρθρωση χρεών της εταιρείας. Έχει ισχυρή παγιοποίηση, μεγάλες συνεργασίες και διείσδυση σε πολλές αγορές. Ίσως το χαρακτηριστικότερο penny stock του ελληνικού χρηματιστηρίου. Να θυμίσουμε ότι το ράλι φέτος ξεκίνησε από τα 0,10 ευρώ και πλέον έχει φτάσει στα 0,19 ευρώ, δηλαδή απόδοση 90%.

Coca Cola HBC

Νέα υποχώρηση στη μετοχή που παραπέμπει μάλλον σε ρευστοποιήσεις ξένων. Για κάποιους εγχώριους επενδυτές, η υποχώρηση αυτή ίσως αποτελέσει και ευκαιρία εισόδου. Εκτός εάν την περιμένουν χαμηλότερα σε περίπτωση μεγάλης διόρθωσης.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Την Τετάρτη δημοσιεύει αποτελέσματα α' εξαμήνου η εταιρεία και απ' ό,τι μαθαίνουμε θα είναι εξίσου ικανοποιητικά με αυτά του α' τριμήνου. Ίσως και περισσότερο εάν ληφθούν υπόψιν και οι μεταβολές τιμών του χαλκού και του αλουμινίου. Ανοδική συνεδρίαση χθες και με αυξημένους όγκους συναλλαγών.

Mermeren kombinat (ΜΕΡΚΟ)

Πολύ καλά τα πήγε χθες η γνωστή μας Mermeren. Ο λόγος ανόδου ήταν η διανομή μερίσματος 2,24 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό) για τη χρήση 2020, με ημερομηνία αποκοπής την 22α Σεπτεμβρίου και ημερομηνία έναρξης καταβολής την 27η του ίδιου μήνα, όπως αποφάσισε η Γ.Σ. των μετόχων της

Ικτίνος

Τη διανομή προσωρινού μερίσματος για την εταιρική χρήση 2021 με βάση τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 01/01/2021 - 30/06/2021 αποφάσισε το ΔΣ της Ικτίνος. Το προσωρινό μεικτό μέρισμα αντιστοιχεί σε 0,01 ευρώ ανά μετοχή.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ